Cinema
Cultura 09/09/2024

El Govern mostra el seu suport al curtmetratge 'Ben', preseleccionat als Goya 2025

La cinta, del director mallorquí Miki Duran, aborda la problemàtica del 'balconing' a través de la història d'un jove britànic

ARA Balears
2 min
Miki Duran, Margarita Huguet, Marga Prohens, Jaume Bauzà, Andreu Fullana i Òscar Bernàcer.

PalmaLa presidenta del Govern, Marga Prohens, ha mostrat el seu suport a la cinta Ben, del director mallorquí Miki Duran i el productor Andreu Fullana, que vol optar a la candidatura a millor curtmetratge als premis Goya 2025. D'aquesta manera, el projecte es presenta formalment a l'Acadèmia del Cinema i, si aconsegueix la nominació, podrà optar al Goya.

El curtmetratge, que va rebre el Premi Ciutat de Palma Maria Forteza d'Audiovisuals, aborda la problemàtica del balconing a través de la història d’un jove britànic que s’està preparant per a la competició esportiva més important de la seva vida. La cinta es va estrenar als Estats Units i ha aconseguit més de 30 nominacions a diferents premis i n'ha guanya nou en diverses categories, fet que l'ha consolidat dins el panorama internacional.

La cinta ha estat produïda per West End Pictures en coproducció amb Andreu Fullana, Bastera Films i IB3 Televisió, i ha rebut el suport de l’Institut d’Indústries Culturals de les Illes Balears, la Mallorca Film Commission i l’Ajuntament de Marratxí.

El director Miki Duran i el productor Andreu Fullana.

Entre els assistents a l'acte, que ha tingut lloc aquest dilluns a Ca n'Oleo, ha destacat la presència de Margarita Huguet, premi Goya 2024 a la millor direcció de producció pel seu treball a La societat de la neu, i Òscar Bernàcer, productor de la pel·lícula Mentre siguis tu, de Carme Elías.

Per la seva banda, Prohens ha destacat el suport de l'Executiu a la indústria audiovisual emergent. "La cultura i el cinema són part fonamental de la identitat i la riquesa de la nostra comunitat. El nostre compromís és que aquest impuls que vivim marqui l’inici d’una nova era per al cinema a les nostres illes", ha assenyalat.

També ha recordat els premis Goya que varen rebre Jaume Carrió i Laura Gost el 2018, Carles Bover el 2019 i Silvia Venegas el 2020, als quals se sumen els guardons quehan rebut recentment per Huguet i Bernàcer.

El director

Miki Duran és director de publicitat i cinema nascut a Mallorca. Es va llicenciar en direcció cinematogràfica a l’escola Bande à Part, de Barcelona, i en postproducció cinematogràfica a Septima Ars, de Madrid. A més de fer treballs en publicitat, en la seva trajectòria com a cineasta ha dirigit quatre curtmetratges, els quals han estat premiats o seleccionats en festivals de cinema de ressò.

stats