Cinema

La història d'Enric Marco arribarà al Festival de Venècia interpretat per Eduard Fernández

El film explica al llarg dels anys la mentida d'un home que es fa passar per un deportat als camps d'extermini nazis

ARA
2 min
Eduard Fernández com a Enric Marco al film 'Marco'.

BarcelonaLa pel·lícula Marco, dirigida per Aitor Arregi i Jon Garaño i protagonitzada per Eduard Fernández, competirà a la secció Orizzonti de la 81a edició del Festival de cinema de Venècia. Fernández es posa en la pell d’Enric Marco, l'home que durant anys va fer creure que havia estat un supervivent d’un camp de concentració nazi. El film s’estrenarà el 8 de novembre als cinemes. Fa deu anys que Javier Cercas va fer el relat literari de L'impostor. Marco va morir el 2022 i ningú ho va saber fins aquest article d'Albert Om a l'ARA d'aquest mateix 2024.

Aitor Arregi, Jon Garaño, Jorge Gil i Jose Mari Goenaga (La trinchera infinita, Loreak, Handia) signen el guió de Marco, un thriller dramàtic sobre un deportat que mai va existir, el relat de la vida d’un home que durant anys va ser capaç de mantenir, davant l’opinió pública i de la seva família, que havia sigut presoner en un camp de concentració nazi. Marco va arribar fins la presidència de l’Associació Espanyola de Víctimes de l’Holocaust, on es va convertir en una figura destacada. La mentida va seguir fins que el 2005 un historiador va descobrir que el seu relat era fals.

Els directors han destacat que Eduard Fernández ha fet “un treball impecable construint un personatge sòlid i amb matisos que evoluciona a mesura que avança la pel·lícula”. Han assegurat que posar-se en la pell d’Enric Marco no ha sigut una feina fàcil, ja que ha estat implicava encarnar una persona real en diverses edats. També formen part del repartiment, Nathalie Poza, Chani Martín, Sonia Almarcha, Fermí Reixach, Júlia Molins, Vicente Vergara i Jordi Rico.

Entre els noms que competiran a la Mostra, s’ha anunciat que La habitación de al lado, la nova cinta de Pedro Almodóvar, protagonitzada per Tilda Swinton i Julianne Moore,s’estrenarà al Festival de Venència i competirà a la secció oficial. També formarà part de la secció oficial El jockey, la nova pel·lícula del director argentí Luis Ortega, cinta que està coprotagonitzada per l’actriu catalana Ursula Corberó.

stats