Art

'La imatge humana' i 'Homo Ludens', entre les novetats del CaixaFòrum de Palma

La tecnologia, la ciència i la sostenibilitat són les protagonistes de les exposicions que es podran veure al Gran Hotel

Un lemur sifaca de Decken es posa sobre una estella de pedra.
ARA Balears
07/09/2022
2 min

PalmaEl CaixaFòrum de Palma estrena nova programació amb la tecnologia, la ciència i la sostenibilitat com a elements centrals. El Gran Hotel acollirà cinc exposicions, entre les quals destaquen La imatge humana. Art, identitats i simbolisme, una col·laboració amb el British Museum, i Homo Ludens. Videojocs per entendre el present, que posa de relleu com els videojocs transcendeixen l’àmbit estricte de l’acte de jugar.

El jardí d’Anglada-Camarasa obrirà el novembre la temporada i convidarà a passejar pel jardí del pintor amb llenços replets de flors, tan recurrents a la trajectòria de l'artista modernista. A través d’una selecció d’olis, dibuixos, fotografies, gravats, llibres i indumentària, la mostra aprofundeix en la passió d’Anglada-Camarasa per les flors, que va estudiar amb notes i dibuixos de caràcter científic.

El mateix mes es podrà visitar l'exposició La imatge humana. Art, identitats i simbolisme, una mostra que recull les obres icòniques d’antigues civilitzacions del British Museum. També inclou una selecció d’obres de la Col·lecció d’Art Contemporani Fundació la Caixa i alguns préstecs del Museu Nacional del Prado.

L’exposició Homo ludens. Videojocs per entendre el present hi aterrarà el maig del 2023 per abordar les aportacions d’aquesta indústria en el camp de la ciència, el disseny i l’art. La mostra també analitza la manera en què els videojocs han canviat la nostra identitat i la nostra manera de relacionar-nos, i han penetrat en totes les dimensions de la vida. Inclou mostres de videojocs i obres d’art contemporani d’artistes com Bill Viola, Daniel Canogar i Mónica Rikić, i ofereix un recorregut en el qual els espectadors esdevenen els protagonistes i actuen com a jugadors en una experiència ludificada i participativa.

A més, fins a l'octubre d’enguany prosegueixen la seva trajectòria al centre dues exposicions ja presentades: Hermen Anglada-Camarasa i Joaquim Mir a Mallorca, un diàleg entre aquests dos pintors paisatgistes, i Apollo 11. L’arribada de l’home a la Lluna, que fa un recorregut científic des del moment en què Galileu va observar per primera vegada la Lluna amb un telescopi construït per ell mateix el 1609.

Cultures antigues, fotografia experimental i videojocs

Elisa Durán, directora general adjunta de la Fundació la Caixa, ha presentat la nova programació 2022-2023. A l'acte d'inauguració ha explicat les peculiaritats de les obres: "La nova programació ens endinsarà a l'antic món egipci. A través de la ciència coneixerem la vida de les mòmies, i la tecnologia ens permetrà conèixer molt més les cultures antigues. També farem una passejada pel segle XIX a través de la pintura del retrat amb les col·leccions del museu del Prado. Veurem exposicions sobre fotografia experimental, coneixerem el món de l'espionatge amb la cinematografia de la Cinemateca Francesa i, a més, continuarem portant còmics, art contemporani i videojocs per tots els nostres centres". En total són 30 exposicions, que es podran veure a la xarxa de centres culturals de la Fundació la Caixa, i vuit projectes itinerants que l’entitat portarà per tot el territori espanyol i portuguès.

stats