Cultura15/09/2014

Últims dies per participar al joc lingüístic 'Al meu poble en diem...'

Aquest divendres es tancarà l'interactiu i els lectors de l'ARA podran votar la seva paraula preferida. Ja hi ha més de 23.000 paraules entrades de 1.092 pobles

Ara
i Ara

BarcelonaMés de 23.000 paraules de 1.092 pobles. El joc 'Al meu poble en diem...' de l'Ara.cat, un èxit de participació aquest estiu, ha permès recuperar mots locals i descobrir la gran diversitat lingüística del català. Aquest divendres es tancarà el joc i els lectors de l'ARA podran votar la seva paraula preferida. Es podrà votar entre 50 paraules seleccionades pels lingüistes de l'Ara.cat.

Durant l'agost, Esperança Sierra, lingüista i correctora de l'Ara.cat, ha comentat cada dia a l'edició en paper una selecció de les paraules analitzades pels usuaris. Cada dia s'analitzaven tres paraules atenent a qüestions com per exemple l'origen geogràfic o l'etimològic. D'entre totes les paraules analitzades, 50 passaran a la final, que és la llista que podran votar els lectors de l'ARA.

Cargando
No hay anuncios

El joc 'Al meu poble en diem...' ja ha rebut més de 60.000 visites. Les xifres confirmen l'interès que desperten els temes relacionats amb la llengua en els lectors de l'ARA, una qüestió a la qual el diari presta una gran atenció.

Els usuaris han participat en el test interactiu des d'arreu de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, la Franja, la Catalunya del Nord i l'Alguer. Una dada que no deixa d'augmentar i que continua l'èxit que va tenir el primer interactiu sobre llengua, 'Digue'm com parles i et diré d'on ets', que es va convertir en el més vist de la història de l'ARA amb gairebé 400.000 visites. El test l'han completat més de 186.000 persones.

Cargando
No hay anuncios

Durant tot l'agost, els usuaris que han participat al joc 'Al meu poble en diem...' han pogut assenyalar les paraules concretes que es fan servir a cada municipi de tota la geografia catalanoparlant per referir-se a diversos objectes, accions, aliments... L'interactiu dóna als lectors de l'ARA la possibilitat d'incloure en una gran base de dades els mots que fan servir per referir-se a les coses que ells mateixos triïn. És a dir, ser autors al mateix temps que usuaris.