Els manuscrits de Leonardo da Vinci arriben a l'iPad
La Biblioteca Britànica llança una sèrie de “tresors per a l''e-book'”, que també inclou altres obres rellevants com l''Atles' de Mercator i, més endavant, la versió original d''Alícia al país de les meravelles' de Lewis Carroll, els manuscrits del 'Messies' de Händel i la Bíblia de Tyndale
LondresEl codi Da Vinci de Dan Brown ha sigut un dels llibres electrònics més populars durant anys, i ara els lectors d'arreu del món podran veure els manuscrits del Còdex Arundel de Leonardo da Vinci en alta definició a través de l'iPad, en una iniciativa de la Biblioteca Britànica que s'emmarca en la sèrie “tresors per a l'e-book”.
El manuscrit italià, redactat en la tècnica de l'escriptura mirall –amb la mà esquerra i de dreta a esquerra– és una col·lecció de notes, dibuixos i tractats curts sobre temes que van des de la propietat física de l'aigua a la descripció d'un monstre aquàtic prehistòric.
Els documents solts que conformen el còdex estan datats en diversos períodes de la carrera de Da Vinci i van ser recopilats en un volum enquadernat pòstum, després de la mort del polifacètic artista italià, el 1519.
La Biblioteca Britànica està compromesa a fer més accessibles les diverses col·leccions del seu fons. Frances Brindle, portaveu de la institució, ha assegurat que estan “encantats de ser els primers a donar accés" als seus "tresors" en format digital. L'Atles de Mercator és un altre dels manuscrits rellevants que també estarà disponible per a la seva descàrrega.
Els llibres electrònics compten amb una tecnologia per passar pàgina que recrea l'experiència de tenir el manuscrit i permeten als usuaris accedir a detalls en profunditat sobre les obres que estan visualitzant, incloses les interpretacions escrites, en vídeo o so.
Les properes obres que estaran disponibles per a l'iPad en alta definició seran la versió original d'Alícia al país de les meravelles, de Lewis Carroll, els manuscrits del Messies de Händel i la Bíblia de Tyndale, la primera bíblia impresa en anglès.
La Biblioteca Britànica espera llançar un total de 75 títols en els propers dos anys, en textos íntegres o seccions del més destacat dels manuscrits remarcables de la col·lecció.