'Irreductibles', una història sobre la llengua i la literatura valenciana, es presenta a Palma
L'autor repassa en aquest llibre "tot allò que algú mínimament interessat en la llengua i la literatura valencianes hauria de conèixer"
PalmaCan Alcover acollirà divendres, 24 de novembre, la presentació d'Irreductibles. Una història de la llengua i la literatura dels valencians. En l'acte, hi participarà l'autor de l'assaig, el doctor en Filologia Catalana Carles Fenollosa, acompanyat del vocal de la junta de l'OCB Antoni Llabrés i Antoni Lluís Trobat.
Irreductibles. Una història de la llengua i la literatura dels valencians és un assaig i un dubte exposats després d’una lectura intensa i en perspectiva: la del passat i la del present del valencià. Amb el pròleg de l'historiador i cronista de la Ciutat de València Vicent Baydal, Fenollosa intenta descobrir què ha passat amb la llengua i la cultura dels valencians al llarg del temps, des de l’edat mitjana fins a la contemporaneïtat. Amb una actitud pertorbadora, combativa i provocadora, l'autor repassa en aquest llibre "tot allò que algú mínimament interessat en la llengua i la literatura valencianes hauria de conèixer", segons Fenollosa. De fet, el llibre arriba en un moment històric decisiu i paradoxal en el qual el català és més estudiat i parlat que mai, però veu seriosament compromesa la seva supervivència a mitjan termini.
Carles Fenollosa Laguarda va néixer a València el 1989 i és professor, escriptor i doctor en Filologia per la Universitat de València. Ha centrat els seus estudis en determinades figures de la literatura valenciana moderna i contemporània, sobre les quals ha publicat diverses obres com Un rei, un déu, una acadèmia. El Regne de València als ulls del noble Bernat Català de Valleriola (1568-1607) (2021) i Víctor Iranzo, poeta de la Renaixença (1850-1890) (2022), premi València Nova d’assaig.