Música

Els Joch de Ministrils tornen a actuar en esdeveniments protocol·laris després de "dècades d'absència"

L'agrupació musical farà la seva primera reaparició a la desfilada del carro triomfal de Santa Catalina Tomàs aquest dissabte

Els Joch de Ministrils.
ARA Balears
17/10/2024
1 min

PalmaEl Consell de Mallorca ha recuperat els Joch de Ministrils, una agrupació musical que tornarà a actuar en esdeveniments protocol·laris de l'illa després de "tres dècades d'absència". Així ho ha anunciat aquest dijous el president insular, Llorenç Galmés, que ha destacat que aquesta formació, les arrels de la qual es remunten al segle XIII, va desaparèixer, encara que el seu llegat havia perdurat en celebracions com la Diada de Mallorca o la desfilada del carro triomfal de Santa Caterina Tomàs. Els Ministrils actuaran en aquests esdeveniments destacats i en tres més, com el Dijous Sant, el Dia de les Balears i la Festa de l'Estendard.

Els Ministrils eren un grup d'artistes públics que actuaven en esdeveniments solemnes, tant en esglésies com en cerimònies civils, utilitzant instruments renaixentistes i barrocs com flautes, cornetes, trompes i baixons... La seva música es caracteritzava per la riquesa harmònica i tímbrica i "contribuïa a mantenir viu" el patrimoni musical de l'època, han explicat des del Consell.

La reactivació dels Joch de Ministrils es farà, de moment, amb un total de nou músics, però la intenció és recuperar la formació completa de 15 membres per al 2025. El Consell s'ha compromès a restaurar els instruments originals i a conservar els vestits de gala dels músics i arranjaments musicals.

L'agrupació musical farà la seva primera reaparició a la desfilada del carro triomfal de Santa Catalina Tomàs aquest dissabte, marcant així el seu retorn oficial.

stats