Arquitectura
Cultura 06/10/2022

Una seixantena d'edificis, públics i privats, obriran les seves portes per l'Open House Palma

L'arquitecte Josep Ferragut Pou serà un dels protagonistes d'aquest festival, que se celebrarà entre els dies 17 i 23 d'octubre

2 min
L'edifici de Gesa, dissenyat per Josep Ferragut Pou.

PalmaDesprés de desembarcar a Palma per primera vegada el 2021, enguany es fa la segona edició del major festival d’arquitectura i portes obertes de Ciutat: l'Open House. Un dels grans protagonistes d'enguany serà Josep Ferragut Pou, arquitecte i urbanista mallorquí que fa, aquest 2022, 110 anys que va néixer; compartirà focus amb l'arquitectura i l'urbanisme de Ciutat, aspectes als quals es dedicaran diferents activitats gratuïtes. També, més d'una seixantena d'edificis i espais, habitualment tancats al públic, obren les portes de bat a bat durant aquest festival. Es farà durant la setmana del 17 al 23 d’octubre: del 17 al 21 hi haurà activitats com ara taules rodones i conferències. Dia 22 i 23 hi haurà les visites guiades als edificis.

Una secció d'activitats i rutes dedicades, però, estaran dedicades íntegrament a l'il·lustre arquitecte mallorquí Ferragut Pou, per fer honor al 110è aniversari del seu naixement. Així, hi haurà les visiten Open Ferragut, que mostraran algunes de les seves obres més emblemàtiques, i també la reproducció d’un documental únic sobre Ciutat filmat pel mateix arquitecte.

La cita vol ser plural i multidisciplinària: "Tothom hi té cabuda. L'Open House Palma té l’esperit d’obrir la ciutat, l’arquitectura i el patrimoni a tots els veïns i veïnes, agents socials, tècnics i professionals; involucrant de manera transversal associacions i col·lectius locals, enfortint el teixit social cercant la participació ciutadana i promovent la implicació i el diàleg de diferents estrats socials, edats i perfils professionals", apunten des de l'organització, l’Associació Cultural Open House Palma.

La iniciativa és sense ànim de lucre i té com a objectiu principal fomentar i divulgar el patrimoni arquitectònic de Palma entre la ciutadania. Els màxims responsables i organitzadors del festival són en Eduard Yuste, Daniel Gallego i Concepció Gené.

Voluntariat

Aquest festival és possible gràcies a un enorme equip de voluntaris. De moment, ja hi ha 250 persones voluntàries que hi participaran, però l'equip de l'Open House espera que en els pròxims dies aquesta xifra augmenti. L'únic requisit necessari per ser part de l'equip de voluntariat és tenir més de 16 anys. Abans del festival, es farà una jornada de formació, una visita prèvia a l'edifici que s'hagi de presentar i una trobada final per entregar tot allò necessari per fer les visites.

stats