Cultura02/04/2021

L’oferta de galeries i museus omple la Setmana Santa

Les mostres de pintura i l’art contemporani són protagonistes aquesta primavera

PalmaEls dies de vacances de Setmana Santa són una bona oportunitat per gaudir de l’oferta cultural i artística de Mallorca. Des de la darrera exposició del pintor Pep Coll a la de Joan Cabrer, passant pel Periple impossible de la galeria 6A, la retrospectiva de Mireia Sallarès i la darrera gran mostra d’Es Baluard. 

Les pintures acríliques de Pep Coll ocupen la sala d’exposicions del Centre Cultural Sa Nostra (Palma). Dec una cançó és el títol d’aquesta mostra, denominada així per les tonalitats de colors vius i lluents. Les 41 peces que inclou exploren i reflexionen sobre l’amor impossible, segons l’autor. Per fer-ho, s’ha nodrit d’obres de Giacomo Joyce, La divina comèdia i la pel·lícula La gran bellesa. 

Cargando
No hay anuncios

Joan Cabrer arrisca a la galeria Maior de Pollença amb Secuencia expansiva. El món digital i els colors sintètics i saturats ressonen en les obres de l’artista. A partir de la pintura, Cabrer és capaç de mostrar-se orgànic i intuïtiu amb el moviment del pinzell, però també tecnològic o digital a través de les formes i els colors. 

Murs físics i mentals

Es Baluard també tindrà les portes obertes. Fa una setmana s’hi va inaugurar la primera nova exposició del 2021, comissariada per la directora de l’espai, Imma Prieto, i Pilar Rubí. És Memòria de la defensa: arquitectures físiques i mentals, una mostra que s’expandeix per fins a tres espais i que pretén que els visitants reflexionin sobre la protecció, la vigilància i la por. De qui o de què ens protegim és la pregunta sobre la qual gira aquesta exposició. S’hi recullen obres d’artistes com Antoni Muntadas, Lida Abdul, Marwa Arasanios Roy Dib, Mounir Fatmi, Jorge García, Juan Genovés, Leo Gestel, Peter Halley, Daniela Ortiz i Mestre de la conquesta de Mallorca (un autor anònim del segle XIII), entre altres.

Cargando
No hay anuncios

A més, Memòria de la defensa posa llum sobre la fortalesa en la qual està situat el museu, el baluard de Sant Pere. Una fortificació que té quatre segles d’història, dissenyada per l’enginyer renaixentista Giovan Giacomo Pelari Frantino. Un mur que serveix, també, per acabar de donar significat a aquesta darrera proposta del museu d’art contemporani sobre les estructures defensives, ja siguin mentals o físiques. 

Al Casal Solleric s’hi pot veure, encara, la retrospectiva de l’artista Mireia Sallarès, comissariada per Joana Masó. És un recull dels projectes més interessants que ha fet Sallarès durant els seus 20 anys de trajectòria. Un total de cinc mostres que reflexionen sobre un concepte en un lloc concret (la veritat a Veneçuela, l’orgasme femení a Mèxic, viure l’amor a Sèrbia…). Els nostres problemes és el títol de la mostra. 

Cargando
No hay anuncios

A la 6A s’hi pot veure l’exposició col·lectiva Periple. Lola Berenguer, Miguel Ángel Campano, Emmanuel Lafont, Joan Soler Rebassa, John Ulbricht, Tomeu Ventanyol i Angela Von Neumann en són els protagonistes. Des de la galeria diuen que és gairebé “una provocació” ajuntar autors aparentment tan diferents. La seva voluntat, però, és reivindicar l’obra d’artistes amb discursos sòlids que poden dialogar des de les distàncies conceptuals i cronològiques. Un exercici que requereix una actitud activa per part del visitant.