Cultura Popular

La llengua, protagonista de la Setmana de la Cultura Popular de Palma

Aquest divendres s'homenatjarà el lingüista i divulgador Felip Munar i Munar, membre fundador de l'Associació Cultural de Glosadors de Mallorca

Cartell de la Setmana de la Cultura Popular i Tradicional.
1 min

PalmaLa Setmana de la Cultura Popular i Tradicional de Palma estarà dedicada a la llengua. Serà per celebrar-se com a element de comunicació, transmissió de coneixements i integració social, però també com a "element artístic en si mateixa, amb la seva capacitat de commoure, divertir i crear imaginari popular". Ho han anunciat, aquest dilluns, el regidor de Cultura de Cort, Antoni Noguera, i el coordinador general de Cultura, Miquel Àngel Contreras. El programa arrancarà dijous, dia 10 de novembre, i s'allargarà fins dia 17.

Una de les cites més especials serà l'homenatge a Felip Munar i Munar, lingüista, professor, investigador, divulgador i comunicador de la cultura popular. Va ser un dels principals impulsors de la recuperació de l'art de glosar com a membre fundador de l'Associació Cultural de Glosadors de Mallorca. Els glosadors seran protagonistes, també, d'aquesta Setmana de la Cultura Popular i Tradicional, en què no faltaran ballades, taules rodones i concerts.

La música folk sonarà de la mà de grups com Posidònia, els catalans el Pony Pisador i els valencians Tesa & Jonatan Penalba. Per les ballades, hi haurà concerts amb Voramar, Roada, Cofre Antic i l'escola de música i danses de Mallorca i Mbeniara. La gran ballada popular serà l'horabaixa de diumenge, 13 de novembre, al passeig del Born.  

A més de les taules rodones i els combats de glosa, durant la Setmana de la Cultura Popular hi haurà l'oportunitat de conèixer tradicions de glosa d’altres cultures, com és el cas dels bertzolaris d’Euskadi.

La programació vol reivindicar la cultura pròpia, segons Antoni Noguera: “Palma té una cultura i una identitat pròpia que s’ha de cuidar i reivindicar. La nostra ciutat no és cap franquícia”.

stats