Pa moreno de xeixa

Recepta per elaborar-ho

PA MORENO DE XEIXA INGREDIENTS
M.c.
20/02/2016
1 min

CuinerPer elaborar el llevat mare mesclam 75 g de farina de xeixa amb 75 ml d’aigua i 5 g de llevat premsat de forner. Barrejam tots els ingredients i ho deixam reposar una hora a temperatura ambient. Ho tornam a pastar per llevar-li l’aire i ho guardam a la gelera tapat un mínim de tres dies. Per fer el pa mesclam les farines i l’aigua amb el llevat mare i ho pastam quinze o vint minuts, tenint en compte que les quantitats poden variar depenent de la farina. Després ho deixam reposar vuit hores a la gelera. Posam el pastó a temperatura ambient i el deixam tovar fins que més o manco dobli el volum. Ara ho pastam cinc minuts i donam forma al pa. El deixam reposar sobre una superfície enfarinada fins que recuperi el volum. El coem al forn, on haurem introduït un recipient amb aigua per afavorir la humitat, vint minuts a 240 graus i mitja hora més a 195 graus. Bon profit!

Per al llevat mare:

Aigua

Farina de xeixa

Llevat premsat

Per al pa moreno:

300 g de farina de xeixa integral

200 g de farina de xeixa blanca

250 g d’aigua

150 g de llevat mare

stats