María Acaso i Maria Llopis dialogaran sobre art i educació a la Fundació Pilar i Joan Miró
La primera trobada del cicle 'Parlem-ne... què volem dir quan parlam d'art i educació?' és aquest dissabte, 10 de febrer, entre les 10.30 h i les 18 h
PalmaLa Fundació Pilar i Joan Miró de Palma organitza el cicle 'Parlem-ne... què volem dir quan parlam d'art i educació?', en el qual convida sis persones relacionades amb el món de l'educació, l'art i l'activisme a dialogar i reflexionar. El projecte és de Tres Cultura, que fou el guanyador de la Beca Pilar Juncosa a un projecte d'Educació Artística 2017.
La primera de les trobades es durà a terme aquest dissabte, 10 de febrer, a partir de les 10.30 h i hi ha convidades les estudioses de referència María Acaso i Maria Llopis.
A través d'aquest cicle, es vol debatre la relació entre l'educació i l'art. Segons les organitzadores, Tina Codina i Pau Ruiz, és "bàsica per entendre la nostra societat, ja que se situa enmig de les esferes del que és públic, del que és privat, del que és personal i del que és polític". Les guanyadores de la beca creuen que "només si treballam per enfortir aquest binomi educació-cultura i concretament educació-art podrem empoderar la població, fer-la més lliure i, en conseqüència, més participativa".
Maria Llopis és escriptora, artista, activista, feminista i mare. Com a artista feminista el seu treball se centra a crear visions alternatives de la sexualitat. És referent del moviment artístic postporno.
María Acaso ha estat descrita com una de les actuals líders a Espanya i Amèrica Llatina en la denominada Revolució Educativa o, com ella mateixa anomena, #rEDUvolution. La seva principal línia de treball consisteix a evidenciar l'obsolescència del sistema educatiu actual i desenvolupar pràctiques educatives contemporànies.
Les sessions tindran tres parts: la primera serà un diàleg entre les persones convidades, la segona serà una posada en comú de dos textos que ens hauran recomanat les convidades i la tercera serà una taula de treball en la qual pensarem quins poden ser els camins i les accions per empoderar la relació art i educació al nostre territori.
El dissabte 10 de març s'establirà el diàleg entre Tonina Cerdà i David Armengol i el dissabte 7 d'abril, entre Eulàlia Bosch i Eugènia Balcells.
El resultat d'aquesta recerca col·lectiva servirà per capgirar tant les sales dels museus com les aules de les escoles de Mallorca. Les activitats són gratuïtes i les places limitades, cal inscripció prèvia.