Música
Cultura 19/04/2023

Maria Hein es corona 'Dama de Mallorca'

Aquesta versió de la cançó popular mallorquina, que inclou una producció de Ferran Palau i de b1n0, serveix d'avançament del nou rumb que prendrà l'estil de la cantant felanitxera

Cati Moyà
1 min
Una de les imatges de La Dama de Mallorca de Maria Hein

Palma“A Mallorca hi ha una dama / que és hermosa com el sol / té la cabellera rossa / i llarga fins als talons”. A la tradicional tonada mallorquina, interpretada fins ara per grups com Quart Creixent o Cap Pela, s’hi afegeix des d’avui una nova versió que poc té a veure amb les anteriors. 

La Dama de Mallorca de Maria Hein és moderna i experimental, com ha esdevingut la música de Hein en els darrers temps. D’ençà del seu treball de debut, Continent i contingut, publicat l’any 2021, a poc a poc les melodies més electròniques han anat guanyant terreny a la música de la felanitxera, com confirmà la seva col·laboració amb la catalana Julieta, Club, llançada fa gairebé dos mesos. 

A més, el videoclip que acompanya la cançó ha servit també per materialitzar la nova proposta visual de Maria Hein, realitzada amb la col·laboració d’Esther Ji, Júlia Aguilar, Andrea Doy i Mar Poblet. La figura de Hein destaca sobre un fons negre opac i, en un moment donat, s’hi distingeix una espècie d’altar ple d’espelmes i girasols. “Ella pren aigua beneïda / i ses piques tornen flors”, diu la cançó mentre Maria Hein, com la Dama de Mallorca en què s’ha erigit, es pentina una llarga cabellera rossa que acaba per convertir en dues trunyelles.

stats