Novetat editorial

Màrius Serra debuta en la literatura infantil

'L'arca de Babel' narra l'aventura d'un noi i una noia, l'Alfred i l'Elisabet, pertanyents a una tribu que no té domini del llenguatge i se serveixen d'una pila de coses per comunicar-se

'L'arca de Babel', el nou llibre de Màrius Serra
Ara / Acn
29/06/2012
2 min

BarcelonaDedicat des de fa molts anys al llenguatge, els jocs verbals i els mots encreuats, Màrius Serra (Barcelona, 1963) s'ha estrenat en la literatura infantil amb el llibre 'L'arca de Babel' (Estrella Polar), il·lustrat per Marc Sardà. La història neix a partir de la cantata 'Bacelores', que l'any 2009 va ser encarregada a l'escriptor barceloní i al músic Enric Palomar, i que durant el curs 2010-2011 van interpretar 30.000 cantaires d'entre 10 i 12 anys de tot Catalunya. "Al final del procés, la idea se'm va fer gran i el que havien estat set cançons que parlaven d'una travessia pels set mars, va prendre més forma i em van venir unes ganes irrefrenables d'escriure-les com a relat", ha explicat l'autor. Era l'any 2009 quan Màrius Serra preparava el concert benèfic 'Mou-te pels quiets' a l'Auditori després de la publicació de 'Quiet', el llibre inspirat en el seu fill Llullu, que moriria aquell mateix any.

'L'arca de Babel' narra l'aventura d'un noi i una noia, l'Alfred i l'Elisabet, pertanyents a una tribu que no té domini del llenguatge i se serveixen d'una pila de coses per comunicar-se. La història comença amb un gran diluvi i aleshores es barregen, com el títol insinua, els mites de la Torre de Babel i de l'Arca de Noè.

Els dos petits comencen una travessia per set mars i a cada un van descobrint, en forma de lletres i alfabets, diverses paraules d'orígens diferents que els van donant cada cop més eines per poder-se explicar el que senten l'un per l'altre. Fins que, després de diversos avatars, arriben al setè cel tenint un bagatge lingüístic important.

Passió pel llenguatge

Així, Serra s'ha acabat movent "pels mateixos interessos de sempre", perquè "el llenguatge i l'adquisició de la llengua és central en la transmissió de la cultura i admet tot tipus de tractament, perquè és interclassista i per a totes les generacions", ha dit l'autor. El llibre està il·lustrat per Marc Sardà amb unes imatges "magnífiques" perquè és una "edició molt bonica".

"Quan vaig escriure la cantata pensava molt en el Llullu perquè els cantaires eren petits i el que vaig voler és reproduir el trajecte d'adquisició del llenguatge, un procés que m'hauria encantat fer al costat del meu fill i no vaig poder fer mai", ha explicat Serra. L'autor sent 'L'arca de Babel' com un llibre "molt fundacional" perquè li ha fet una "il·lusió especial", tot i que per ara no es planteja fer-ne més. "Emociona i va amb el record del Llullu", ha dit.

Aquest pròxim dilluns Màrius Serra i Marc Sardà presentaran el llibre a La Casa del Llibre acompanyats per l'editora Patrizia Campana i l'Assumpció Malagarriga, directora de la cantata. Comptarà amb l'actuació del Cor de veus blanques de l'Escola de Música Pau Casals del Vendrell que interpretaran alguns fragments de 'Baceroles'.

stats