Art Jove 2024

'Memòria de l'arròs a les trinxeres', de Jose Larrosa, guanyadora del premi Art Jove d'arts plàstiques 2024

El jurat ha reconegut 'Branques', de Joan Vidal, amb un segon premi i 'Hora foscant', de Mar Sala, amb un tercer

Guanyadors de l'Art Jove d'arts plàstiques 2024
ARA Balears
12/10/2024
2 min

PalmaLa Conselleria de Famílies i Assumptes Socials ha informat que Memòria de l'arròs a les trinxeres, de l'artista multidisciplinari Jose Larrosa, ha estat reconeguda amb el primer premi Art Jove d'arts plàstiques 2024.

'Memòria de l'arròs a les trinxeres', de Jose Larrosa

Així ho anuncià aquest divendres Fernando Gómez de la Costa, president del jurat, en el marc del certamen Art i Copes de sa Pobla, durant un acte al qual varen assistir la directora general de Famílies, Infància, Joventut, Igualtat i Diversitat, Farners Saneiro, i el gerent de l'IBJove, Tomàs Amer.

L'obra rebrà 1.500 euros en metàl·lic i s'exposarà a Girona i a Perpinyà durant el 2025, en el marc del programa itinerant Art per tot. Com a part del premi, l'IBJove es farà càrrec de les despeses vinculades al transport de l'obra.

D'altra banda, el jurat ha reconegut Branques, de Joan Vidal, amb un segon premi i Hora foscant, de Mar Sala, amb un tercer. Marjades, de Marga Estelrich, ha estat reconeguda amb un esment.

'Branques' de Joan Vidal

'La terra buida'

Els finalistes del premi Art Jove d'arts plàstiques havien de realitzar una obra amb el lema 'La terra buida', partint del concepte de l'Espanya buida, i reflexionar sobre qüestions com l'èxode rural, la transformació de la fisonomia del poble, la immigració, la gentrificació, la desaparició de cultius tradicionals o el canvi climàtic.

A part de les obres premiades, els finalistes, i que s'exposen a Art i Copes, són: Noves identitats, d'Ana Grajales; A doble cara, d'Helena Pons, i Connectant mons, de Pablo Estrada.

stats