Menorca Talaiòtica ja és Patrimoni Mundial de la Unesco

L’alta densitat de jaciments prehistòrics, més de 1.500, el seu inusual nivell de conservació i les construccions singulars són els seus principals valors

Poblat talaiòtic a Menorca.
Iván Martín
18/09/2023
1 min

MAÓMenorca Talaiòtica ha estat inscrita oficialment a la Llista de Patrimoni Mundial de la Unesco aquest dilluns durant la 45a Sessió del Comitè de Patrimoni Mundial que ha tingut lloc a Riad (Aràbia Saudita), amb la qual cosa se li ha reconegut el valor universal excepcional.

Aquesta inscripció també posa de manifest la bona conservació del patrimoni prehistòric de l’illa i la capacitat de l’Administració competent per garantir-ne la integritat en el futur. En aquest sentit, cal destacar que el Consell Insular de Menorca, com a institució amb competències sobre el patrimoni històric insular, ha tingut un paper protagonista, sempre amb el suport i l’assessorament del Govern de les Illes Balears i del Ministeri de Cultura i Esports del Govern d’Espanya.

Com a Patrimoni Mundial de la Unesco, Menorca Talaiòtica es considera testimoni únic d'una cultura prehistòrica insular, amb un repertori excepcional de monuments que il·lustren les diferents etapes de la prehistòria. L’alta densitat de jaciments prehistòrics, més de 1.500, el seu inusual nivell de conservació i les construccions singulars de Menorca —les navetes funeràries, les cases circulars i les taules, juntament amb els talaiots i altres estructures— són considerats per la Unesco una mostra excepcional d’arquitectura ciclòpia i de la seva evolució al llarg de 1.500 anys, la qual cosa representa una font important de coneixement sobre la vida dels talaiòtics.

stats