Pop Rock 2024
Cultura 01/07/2024

Els menors de 18 anys també podran participar en el concurs Pop Rock 2024 de Cort

Cinc dels candidats seran els escollits per actuar a la gran final el 28 de setembre

ARA Balears
3 min
Concurs Pop Rock

PalmaL'Ajuntament de Palma ha presentat aquest dilluns la cinquena edició del concurs Pop Rock, que celebrarà les semifinals del 6 al 21 de setembre a les Voltes. El regidor de Cultura, Javier Bonet, ha anunciat aquest dilluns les bases del concurs que ja té obert el termini d'inscripció, que conclourà el pròxim 16 de juliol. Les bases de la nova edició s’han publicat aquest dilluns i contenen alguns canvis amb relació a la convocatòria de 2023.

Per una banda, d’entre tots els grups i solistes que es presentin a concurs, el jurat en seleccionarà quinze que passaran a les semifinals. Cinc dels candidats seran els escollits per actuar a la gran final, el 28 de setembre. Per altra banda, les semifinals es desenvoluparan al llarg de cinc dies, amb cinc concerts que acolliran, cada un, les actuacions de tres grups o solistes, que disposaran d’un major marge de temps que en certàmens anteriors, concretament tindran un màxim de 40 minuts.

Aquestes cites musicals estan programades entre els dies 6 i el 21 de setembre, i es duran a terme a sales de concert professionals privades, que seran seleccionades dins del procés de presentació de propostes que s’obrirà en un breu termini. Sobre aquest darrer aspecte, el primer tinent de batle ha afirmat que un dels objectius fonamentals de la seva regidoria és “apostar per formats que permetin als artistes del nostre context oferir les seves creacions de manera adequada”, ja que, segons ha continuat explicant, “una de les grans mancances és la dificultat que tenen, sobretot els grups que comencen, per accedir al circuit de concerts”.

Javier Bonet ha insistit que aquest canvi d’estructura “fuig de formats frenètics on els conjunts amb prou feines tenen temps per tocar pocs temes del seu repertori. Ara, en canvi, se’ls ofereix l’oportunitat de fer un petit concert en una sala professional i amb tots els mitjans i les condicions que necessiten”. Una altra novetat fa referència al fet que s’ha eliminat el requisit de l’edat en els criteris d’inscripció del concurs. D’aquesta manera, així com l’any passat era obligatori que els candidats haguessin complit els 18 anys, en aquesta ocasió s'hi podran presentar també artistes amb una edat inferior, amb l'única condició que estiguin establerts a les Illes Balears i que presentin dues cançons amb música i lletra completament originals.

Pel que fa a la dotació dels premis, la quantitat assignada és la mateixa que l’any anterior: 3.000 euros per al primer classificat, 2.000 euros per al segon i 1.000 per al tercer. No obstant això, els conjunts i cantants que ocupin aquestes tres primeres places no actuaran necessàriament a la revetla de Sant Sebastià, sinó que ho podran fer, indistintament, en aquest esdeveniment o bé en altres certàmens i concerts que es programin en el transcurs de 2025. Igualment, tots els aspirants que aconsegueixin classificar-se per a les semifinals obtindran un premi econòmic de 300 euros per tal d’afrontar les despeses logístiques que origini l’actuació.

A la roda de premsa que s’ha dut a terme a Can Oms hi han assistit, a més del regidor, el coordinador de Cultura i Arts Visuals de l’Ajuntament de Palma, Fernando Gómez de la Cuesta, i el director general de Música i Arts Escèniques, Rafel Brunet. Igualment, hi han assistit Juan Fores Pinxo, que presta un any més els seus serveis com a assessor de la convocatòria, i Lydia Carrasco Hope i Joan Trias, membres del jurat d’aquesta edició de 2024, que està format també per Luis Albert Segura i Clara Ingold.  

stats