La família de Miquel Montoro demanda l'escriptor Sebastià Bennasar

Consideren que l'autor ha comès una "intromissió il·legítima al dret de la imatge" amb el llibre 'Miquel Montoro: el símbol d'una revolució vital?'

El youtuber mallorquí Miquel Montoro.
Ara Balears
22/08/2020
2 min

PalmaLa família del youtuber mallorquí Miquel Montoro ha presentat una demanda contra l'escriptor Sebastià Bennasar i els seus editors perquè consideren que han comès una "intromissió il·legítima al dret de la imatge" amb el llibre Miquel Montoro: el símbol d'una revolució vital? (Pagès Editors), segons ha informat l'Última Hora i ha pogut confirmar l'ARA Balears.

En declaracions al mateix diari l'advocat de la família, Daniel Fiol, ha defensat que hi ha llibertat de creació, "però amb certs límits", i que quan s'utilitza la imatge amb fins comercials, "aquest dret ha de cedir davant el dret a la pròpia imatge". Fiol -que ja ha presentat la demanda a un jutjat de Manacor- ha assegurat que ni l'editorial ni l'escriptor van demanar el consentiment dels pares i que l'únic contacte que va tenir Bennasar amb Montoro va ser "per completar un llibre que escrivia sobre agricultura".

Després de fer-se pública la decisió de la família de Miquel Montoro, Bennasar ha compartit la notícia d'Última Hora al seu perfil de Twitter i ha assegurat que estan molt tranquils perquè estan segurs que han fet les coses bé.

ARANWS20200630_0214Sebastià Bennasar: "El que defensa Miquel Montoro xoca frontalment amb el model d'explotació turística"

Miquel Montoro, el símbol d'una revolució vital? és un llibre que l'autor va escriure durant el confinament per plantejar, a través de la figura del youtuber mallorquí més cèlebre, reflexions sobre la ruralitat i un altre tipus de vida possible: "Volia utilitzar la figura de Montoro per plantejar interrogants: Podem canviar les maneres de consum? Com són les noves ruralitats? Hi ha una Mallorca buida? Es pot viure del camp a Mallorca actualment?", explicava Bennasar en una entrevista amb l'ARA Balears.

Per respondre aquestes qüestions, l'obra inclou les reflexions d'experts illencs en diferents àmbits, com els periodistes Carles Domènec i Antoni Trobat, l'exconseller d'Agricultura Joan Mayol, el geògraf Climent Picornell i la presidenta de la Fundació Mallorca Literària, Carme Castells, entre d'altres.

stats