cultura
Cultura 12/12/2022

La Misericòrdia acull una exposició de la part més íntima de Robert Graves

Eduard Moyà i Pere Lacomba exposen un recull de fotografies inèdites del poeta deianenc

ARA Balears
1 min
Robert Graves a la Cala amb el jove William, Juan, Betty Sicre i amics.

PalmaLa Fundació Robert Graves presenta l’exposició fotogràfica Una estranya a la festa. Trobades amb Robert Graves, un recull de fotografies inèdites de l'autor en el seu entorn més quotidià i personal. La mostra, que ha estat a càrrec dels investigadors Pere Lacomba i Eduard Moyà, es podrà visitar fins al 9 de gener a la segona planta del Centre Cultural la Misericòrdia de Palma. 

Ambdós experts han fet una selecció de fotografies per treure a la llum la part de Graves més íntima i quotidiana, d’una manera festiva i comunitària, a través de les celebracions d’aniversari del poeta, de les festes de Sant Joan o de les trobades a Ca n'Alluny. Una oportunitat per conèixer la faceta més desconeguda de Graves. L’exposició va  acompanyada de textos i d’una publicació, fruit d’entrevistes i de la recerca epistolar al voltant d’aquestes celebracions. 

Més enllà del mite que molts d’admiradors crearen de Graves, el poeta defugia el contacte amb persones properes, les festes amb amics i gent del poble que es mesclava per gaudir de petites obres teatrals creades per Graves amb motiu del seu aniversari o per les festes locals. Els investigadors Eduard Moyà i Pere Lacomba han trobat un fons inèdit de fotografies que és testimoni del temps quan Ca n’Alluny era una festa.

stats