La mostra de cinema OUT! s'avança al juny

El festival de cinema LGTBIQ+ se celebrarà del 14 al 18 de juny a Palma

Fotograma de la pel·lícula 'Mascarpone'.
ARA Balears
26/05/2022
2 min

Palma33 peces entre llargmetratges, documentals i curtmetratges provinents de 17 països diferents. Aquest és el gruix del programa de la mostra de cinema LGTBIQ+ de les Illes Balears, l'OUT!, que va néixer l’any 2018 i que enguany es farà el mes de juny, del dia 14 al 18. El CineCiutat en serà la seu principal. El festival està organitzat per l’associació cultural Mèdit, que reivindica la diversitat afectiva, sexual i de gènere.  

Començarà dia 14 de juny, a les 20 hores, al Teatre Xesc Forteza. La gala inaugural la presentaran els periodistes Núria Ferrer i Valeriano Rodríguez, del programa A quién le importa de Ràdio Calvià; comptarà amb l'actuació del musical de Baaldo, que amb el seu primer àlbum El chico de la doble A va obtenir el Premi Enderrock de la Música Balear 2020 a Millor Disc de Música Urbana. A més, s’estrenarà Mascarpone, d'Alessandro Guida i Matteo Pilati; una pel·lícula italiana que relata la història d'Antonio, un jove arquitecte a l'atur que és abandonat pel seu marit. La situació que el duu a adonar-se que no ha fet bé renunciant a la seva independència per tal de salvar la seva relació de parella.

L’any passat, l’Out! va convertir-se en un certamen de curtmetratges. Enguany se n'han presentat 114, i se n'han seleccionat 22. Una de les cintes és local: Desde Cero, de Chantal Mohie. El públic votarà el millor curtmetratge de cada categoria: ficció nacional, ficció internacional, i documental. Cada guanyador s'endurà un premi de 200 euros.

A més de les projeccions de pel·lícules, la mostra inclou activitats com l’Out Jove, dirigida als centres educatius; Cinema Positiu, coorganitzada amb l’associació ALAS Salut i Sexualitats; i l’Out en Ruta, que durà la programació cinematogràfica a la Part Forana de l’illa. En paraules del director de la Mostra OUT!, Jaume Fiol, “totes les activitats estan lligades a la no discriminació per qüestions afectivosexuals o d’identitat, a la denúncia de la violació de drets humans que es continuen donant a tot el món, així com a la visibilització dels nous models familiars”.

 

stats