El Museu Marítim de Mallorca publica un vídeo amb un decàleg de bones pràctiques entorn de la mar
El centre estrena aquest dimecres la pàgina web
PalmaBiodiversitat, ecologia, les dones de la mar, la memòria marinera de Mallorca i el llenguatge de les embarcacions de Mallorca són alguns dels punts que toca el decàleg de bones pràctiques entorn de la mar que ha publicat el Museu Marítim de Mallorca en format vídeo. Tal com ha explicat el director del centre, Albert Forés, aquest és un treball que sorgeix de la feina feta durant les primeres Jornades d'Estudis de la Mar.
El vídeo s'ha penjat a la pàgina web, que també s'estrena aquest dimecres. "La idea és construir de manera col·lectiva el museu", ha assegurat Forés. Amb aquest objectiu, ja estan treballant en unes segones jornades, previstes per febrer o març, "i s'obrirà un altre procés participatiu per veure com construïm el discurs museogràfic de Ses Voltes", ha apuntat el director.
El decàleg es projecta permanentment al Museu de la Mar de Sóller i també es podrà veure al Taller de Mestres d'Aixa per als centres educatius que participen en les seves activitats. A més a més, es mostrarà de manera temporal a les platges de Mallorca durant l'estiu 2020 i s'enviarà als ajuntaments de l'illa perquè el pengin a les pàgines web.
En la roda de premsa de presentació del decàleg, que ha tingut lloc aquest dimecres dematí a la Misericòrdia, la consellera de Cultura, Pilar Costa, ha mostrat el seu "compromís de col·laboració amb la gestió del museu per donar a conèixer tota la feina que ha fet la nostra gent de la mar". "Pens que la divulgació del treball de la gent de la mar i del nostre patrimoni marítim és una tasca importantíssima", ha afegit.
Per part seva, la consellera de Cultura del Consell de Mallorca, Bel Busquets, ha afirmat, com ha fet Forés, que el Museu Marítim "és un projecte en construcció que volem fer de manera col·lectiva" i ha exposat la seva visió de la mar mediterrània "com un espai d'acollida al món". Quant al decàleg, ha explicat que la intenció és que "serveixi de guia de com relacionar-nos amb la mar, posar en valor el patrimoni i garantir-ne la conversació". Aquesta relació –ha afegit– ha de ser "més justa, igualitària i molt sostenible".