El museu del Prado ja és el CaixaForum Palma amb una exposició del retrat al segle XIX
Es tracta d'una exposició que disposa de 145 peces amb exemples de Goya, Madrazo, Rosers, Fortuny, Pinazo, Sorolla i Benlliure, entre moltes altres
PalmaEl Caixaforum Palma ha presentat aquest dijous l'exposició XIX. El segle del retrat. Col·leccions del Museu del Prado. De la Il·lustració a la modernitat dedicada al retrat i que inclou 145 obres. La mostra, que estarà disponible fins al 2 de març, està dedicada a l'auge que va viure el retrat en el segle XIX en totes les seves manifestacions artístiques. Prop de 200.000 persones ja han visitat la mostra en altres centres de la xarxa CaixaForum, que finalitza el recorregut a Palma.
Així ho han presentat la directora de CaixaForum Palma, Margarita Pérez-Villegas, i el comissari de l'exposició i cap de conservació de pintura del segle XIX del Prado, Javier Barón. Es tracta d'una exposició que disposa de 145 peces amb exemples de Goya, Madrazo, Rosers, Fortuny, Pinazo, Sorolla i Benlliure, entre moltes altres. Ha estat organitzada conjuntament entre la Fundació la Caixa i el museu del Prado, en el marc de l'aliança estratègica que totes dues institucions mantenen des de 2011 per acostar al públic part del llegat artístic que conserva el Prado.
De fet, gràcies a aquest acord moltes de les obres del Prado viatjaran per primera vegada a Palma. La mostra aprofundeix en la transformació de la imatge pública de les persones durant el segle XIX i ofereix als visitants la possibilitat d'endinsar-se en l'època que va veure néixer les estructures econòmiques i socials que han configurat l'època contemporània.
Durant el muntatge de l'exposició, un equip va gravar tots els processos que sovint queden a l'ombra, com l'obertura de caixes i la realització d'informes de conservació de les obres d'art i les entrevistes, entre d'altres. Amb aquest material s'ha elaborat el documental Retratar l’invisible que es pot veure en la plataforma CaixaForum+ i, a més, a la sortida de l'exposició se'n pot visionar un fragment a través d'un codi QR.