Art
Cultura03/06/2016

La Casa Museu Verdaguer exposa un nou diàleg entre l'obra de l'autor de 'Canigó' i la de Perejaume

Les peces que es mostren van des de la pintura al gravat, passant pel dibuix o les intervencions al paisatge

Acn
i Acn

BarcelonaLes antigues golfes de la Casa Museu Verdaguer a Folgueroles ofereixen una exposició que posa cara a cara l'obra de dos creadors: Jacint Verdaguer i Perejaume. Es tracta de dos escriptors i artistes allunyats en el temps però molt propers en la seva manera d'entendre la geografia i els mots.

La trobada dels dos artistes permet donar a conèixer la faceta de Verdaguer com a dibuixant i conèixer com a través dels croquis el poeta copsa la geografia del Pirineu per després convertir-la en el poema 'Canigó', i convertir la veu de la muntanya en un dels grans símbols de la cultura catalana.

Cargando
No hay anuncios

Donar veu a Verdaguer des de la contemporaneïtat

En el cas de Perejaume, l'artista s'apropa a Verdaguer i li dóna veu des de la contemporaneïtat a través de diversos llenguatges, ja siguin la pintura, el dibuix, el gravat, la intervenció en el paisatge i amb accions artístiques com 'De com posar Verdaguer a Folgueroles' o 'Ballar la veu'. L'obra de Perejaume ha dialogat amb la de Verdaguer en anteriors ocasions. L'artista i poeta de Sant Pol de mar les va recollir al llibre 'Els cims pensamenters de les reals i verdagueres elevacions' (Polígrafa, 2004).

Cargando
No hay anuncios

L'activitat editorial al voltant de Verdaguer passa per un moment dolç. Verdaguer Edicions va publicar fa uns mesos l'assaig 'Maleïda. L'aventura de Jacint Verdaguer a l'Aneto', de Bernat Gasull, i encara més recentment ha donat a conèixer l'edició crítica de 'Flors del Calvari' (2016). Narcís Garolera i Marta Pessarrodona han publicat 'Jacint Verdaguer. Una biografia' (Quaderns Crema, 2016).