Música folk contemporània i transfronterera

Torna a Palma el cicle Cançons de la Mediterrània, vuit propostes sonores per a quatre nits de juliol

Imatge del Cartell Cançons de la Mediterrània./ Ajuntament de Palma.
María José Ribas
26/06/2018
2 min

PalmaEl festival Cançons de la Mediterrània torna a Palma, dimarts matí s'ha presentat a l'Ajuntament el programa de concerts gratuïts que ocuparan l'espai de Ses Voltes tots els dijous de juliol a les 21 h. Quatre nits de música contemporània del món, cançó d'autor amb caràcter transfronterer i multicultural.

Llorenç Carrió, regidor de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, ha destacat la rellevància de la recuperació de Cançons de la Mediterrània. El festival va néixer el 1984, la seva època daurada va ser als anys noranta, en què mostrà exemples de la renovació de la música popular i d'autor, es convertí en un referent fora de les illes, on la música es convertí en el reflex del llegat local de la confluència de cultures.

El batle, Antoni Noguera, ha agraït especialment a Marta Ferré, directora general de Cultura, la recuperació d'aquest cicle, que es va diluir en la legislatura anterior. Veure la Mediterrània des de la música respon a una reivindicació de la ciutadania i agents implicats en prèvies edicions.

El programa comença el 5 de juliol, amb Tel·lúria, això és, la menorquina Anna Ferrer, que participa al festival amb el suport de TalentIB. El següent concert és el 12 de juliol i ret homenatge a Miquel Gil, un veterà de l'escena musical valenciana, seguit per la 'pizzica' o tarantel·la d'Amaraterra, un grup format per grecs i italians, residents a Londres. A la darrera nit hi podrem gaudir Tuuletar, un grup finès que ha posat banda sonora a les sèries "Vikings" i "Joc de Trons", i el grup Boc de Mallorca, de caràcter festiu.

Els pares de Cançons de la Mediterrània són Joan Manresa i Rafel Oliver, que als inicis del festival viatjaren per la Mediterrània a la recerca de nous talents. Al llarg de diferents festivals es van programar noms tan destacats com Georges Moustaki, Lole y Manuel, Paco de Lucía, Ofra Haza, George Dalaras i Lluís Llac, entre molts d'altres.

El festival, que no compta amb el pressupost d'edicions passades, sinó una partida inferior als 40.000 €, aspira a repensar el Mare Nostrum a través de la música sense fronteres.

stats