Humor
Cultura 12/06/2024

Neix La Bardissa, un micro obert per als humoristes mallorquins

Aquest diumenge hi haurà una primera convocatòria a l'Espai Mallorca de Barcelona i el pròxim 21 de juliol s'estrenarà a Ca n'Alcover

2 min
Cartell promocional de la convocatòria del pròxim 21 de juliol, amb Júlia Mérida de moderadora

Palma“Els mallorquins també som graciosos i sembla que només podem sortir a fora a demostrar-ho”. Així de decidits es mostren els organitzadors de La Bardissa, una iniciativa de micro obert impulsada per Blanca Orell i Pablo González que pretén donar un espai als còmics i còmiques de l’illa per provar els seus textos. 

“Jo visc a Barcelona i som consumidora d’aquest tipus d’espectacles, que aquí n’hi ha tant entre setmana com els caps de setmana, i quan vaig coincidir amb els de Tabac i sobrassada –pòdcast fet per “un andorrà i dos mallorquins a Barcelona”, segons la seva presentació a xarxes– vàrem coincidir que a Mallorca no hi havia cap espai on anar a provar els teus textos…”, explica Blanca Orell, una de les organitzadores de La Bardissa. “S’han anat fent coses a La Tertúlia, per exemple, i sí que hi ha cert circuit vinculat a l’humor amb el Fesjajá, per exemple, però per aquells que fan contingut en català i que estigui vinculada a les Illes… No hi ha gairebé res”. 

En aquest sentit, la intenció és que aquesta proposta, que arrencarà el camí aquest diumenge, tingui continuïtat. “Per ara tenim dues convocatòries i haurem d’esperar a veure com va, però ara que hi ha certa efervescència cultural, de gent que fa revistes, pòdcasts, festivals de música i continguts en general… I sabent que a Barcelona ja hi ha una escena que funciona, amb presència també d’humoristes mallorquins, almenys volem intentar dur-ho cap allà”. De fet, la primera convocatòria es farà a l’Espai Mallorca d’aquesta ciutat. “Sabíem que podríem fer servir la sala i que ens serviria per fer un primer contacte amb gent que tot i ser mallorquina viu a Barcelona i té aquests interessos”, relata l’organitzadora, “i ens servirà per estrenar el format i veure com funciona”. Serà aquest diumenge, dia 16 de juny, a les dotze i mitja del migdia, en format vermut i amb Norbert Palazón com a moderador. Poc més d’un mes després arribarà l’estrena a Mallorca. 

Set minuts x set còmiques

La cita serà també en diumenge i també en format vermut: a partir de les dotze i mitja del migdia de dia 21 de juliol, a Ca n'Alcover, i amb Júlia Mérida, qui dirigeix el pòdcast Pati de butaques, com a moderadora. “Seran set participants amb set minuts cadascú i crec que a hores d’ara, que acabam d’obrir la convocatòria, ja ho tenim complet”, celebra Blanca Orell, qui afegeix que amb una mica de sort aquesta serà “la primera de moltes, a veure si així podem evitar aquesta fuga de talent còmic que veim tan sovint, d’humoristes mallorquins que parteixen a altres indrets per poder mostrar els seus textos”, conclou.

stats