La Nit de l’Art en pandèmia: una vintena d’exposicions per gaudir de dia

Vuit galeries, a més dels espais públics, participen en la gran cita de l’art contemporani a Palma, que es farà del 16 al 19 de setembre

La Nit de l’Art en pandèmia: una vintena d’exposicions per gaudir de dia
Elena Navarro
12/09/2020
4 min

PalmaPalma viurà la Nit de l’Art més estranya de la seva trajectòria. A causa de la pandèmia de covid-19, la trobada més important de l’art contemporani haurà de ser de dia i en quatre jornades: del 16 al 19 de setembre, de 12 h a 18 h.Enguany, hi participen vuit galeries, a més del CaixaFòrum, Es Baluard, la Fundació Miró i els espais del Consell de Mallorca, encara per concretar. A continuació, en detallam la programació.

ABA Art Lab

La galeria regentada per Alejandra i Maria Isabel Bordoy inaugura l’exposició Wald, de l’artista Jaime Sicilia. Es tracta d’una sèrie composta per devuit pintures de gran format inspirades en l’èpica de Wagner, L’anell dels Nibelungs. Sota una mirada idealitzada i romàntica del bosc, proposa una imatge que alhora és una il·lusió. Una mirada de l’heroi en el moment de connexió amb la sublimitat des de la natura.

CCA Andratx

L’artista alemany Carsten Fock inaugurarà la mostra La gratitud es la memoria del corazón, que ha desenvolupat durant la seva estada a la galeria CCA Andratx. També hi haurà l’exposició Elementum, una col·lectiva comissariada per Jacky Herbst que crida a una tornada a la vida en escala humana i convida el visitant a reflexionar sobre els territoris que habita.

Fran Reus

Delete History, d’Arno Beck, ocuparà la planta baixa de la galeria, amb gravats i pintures conceptuals que evolucionen entorn de l’estètica digital i se centren en la producció analògica d’imatges digitals. A la primera planta, hi haurà la mostra [...] passar, rebre, fer i desfer [...] d’M. Reme Silvestre, una proposta que explora el tacte com a forma de transmissió i dirigeix l’atenció a la pell.

Horrach Moyà

La galeria Horrach Moyà ofereix una exposició de pintures incardinades en blanc i negre que formen part de la Zona Girbent, que vol ser com una extensió de l’estudi de l’artista. La idea és generar un espai on la pintura no és com un mitjà per a l’expressió de l’artista, sinó a la inversa, com un instrument per a l’expressió del material.

La Nit de l’Art en pandèmia: una vintena d’exposicions per gaudir de dia

Pep Llabrés

Cristina Toledo (1) inaugurarà Una búsqueda infinita, on continua explorant el seu interès per la transformació de la imatge fotogràfica i la imatge pictòrica. En el cas d’aquesta mostra, la temàtica que es planteja és utilitzar diversos artefactes per modificar el cos amb la finalitat d’arribar a un ideal de bellesa.

Xavier Fiol

Xavier Fiol acull la mostra Content and Form - The unity of opposites, de Nicolò Baraggiolir. El treball d’aquest artista es caracteritza per la seva aspiració al distanciament de l’emocional, a l’antisubjectivitat i a la fredor, amb un èmfasi particular en l’objecte i el seu aspecte físic. Cerca un art no expressiu que es manifesta amb un diàleg entre formes, llum i espai.

Galeria Pelaires

La Pelaires proposa una col·lectiva anomenada Cadmio Limón, comissariada per Cristina Anglada i que reuneix deu dones artistes de diferents edats i llocs del món que aborden la pintura des de perspectives actuals, a la vegada que conserven una tradició amb què dialoguen. Són peces que estimulen especialment l’àmbit sensorial.

Kewenig

Una gran escultura d’argent amb orelles de conill, rostre humà i un lleu somriure ocuparà l’Oratori de Sant Feliu -espai expositiu de la galeria Jule Kewenig. És una peça de Leiko Ikemura (3), que crea una criatura híbrida com a símbol de la vida i les cures. L’obra de l’artista uneix les cultures d’Orient i Occident.

Es Baluard

A Es Baluard, es podrà veure Acentos y diferencias, de Miguel Ángel Campano i comissariada per la directora del museu, Imma Prieto. És una retrospectiva de l’obra que ha fet els darrers anys i que reflexiona sobre què suposaren alguns artistes, com Poussin i Delacroix, en la seva vida. Les altres mostres són La piedra, de Teresa Margolles (2), que denuncia les crisis migratòries i debat entorn del treball; Enfocaments bèl·lics del turisme: tot inclòs, de Marina Planas, que interroga sobre els abusos als territoris que són destinacions turístiques; i la mostra dedicada a la col·lecció: De la postguerra a la contemporaneïtat.

La Nit de l’Art en pandèmia: una vintena d’exposicions per gaudir de dia

Casal Solleric

A la planta baixa del Solleric hi haurà la col·lectiva 2022: Under Destruction, comissariada per Adonay Bermúdez, que apunta a un hipotètic escenari de futur en què la crisi del totxo assola tot Europa i provoca un augment de la marginalitat urbana. El hall acull la mostra dels guanyadors de la Marató fotogràfica; i a l’obertura hi ha el BOX27, amb l’obra de Mark Titchner Confía en que estos días pasarán.

CaixaFòrum

Al CaixaFòrum hi haurà les mostres que aguanten encara des de la temporada passada: Blau. El color del Modernisme, un viatge a l’interior del moviment modernista a través del color blau, i la permanent dedicada a H. Anglada-Camarasa.

La Miró i el Consell

A la Fundació Miró no hi haurà temporals i només es podrà veure la permanent. I encara queden per revelar els espais artístics del Consell de Mallorca.

stats