No te'n perdis ni una
Cultura 12/05/2024

No te’n perdis ni una

No te’n perdis ni una

3 min
'Challengers'.

La setmana que comença, amb Marcos Torío

Assistiré a la representació de Cordèlia, de la companyia La Fornal, al Teatre del Mar. El text és de Joan Gomila, també intèrpret juntament amb Ignasi Guasch i Núria Fiol. Conta la història de tres personatges que viuen en una ciutat on el teatre és el gran motor cultural. Això canviarà quan, a les darreres eleccions municipals, comenci a governar l’extrema dreta i depuri tots els que s’han significat per les seves idees i militància progressista o la seva orientació sexual. Amb aquesta obra, Gomila planteja una reflexió sobre com afecta la cultura en un nou paradigma polític. Frederic Rosa és el director de l’obra. Divendres 17 i dissabte, 18 de maig, a les 20 h i diumenge 19, a les 19 h.

Acudiré a la conferència que organitza CaixaFòrum Palma sobre com afrontar un dol i les dificultats de parlar sobre la pèrdua. La xerrada és a càrrec del psicòleg José Ramón Ubieto, la psicòloga i psiquiatra Marie Rose Moro i el doctor Joan Carles March. Modera la periodista Carina Farreras. El preu de l’entrada és de sis euros. Dimecres, 15 de maig, a les 19 h.

Llegiré Llibre de sang, una novel·la d’aprenentatge queer sobre la família, el llenguatge, la vergonya i el desig en què l'autor, Kim de l’Horizon, escriu unes cartes i no sap com fer-se entendre perquè és no-binari. Club Editor.

'Hacks'.

Començaré a veure la tercera temporada de Hacks, una de les millors comèdies de la televisió dels darrers anys. Jane Smart interpreta una diva llegendària de l’humor que intenta mantenir la seva rellevància com a artista. HBO.

No em perdré Challengers, la nova pel·lícula de Luca Guadagnino. Ambientada en el competitiu món del tennis professional, una jugadora convertida en entrenadora (Zendaya) ha transformat el seu marit (Mike Faist) en un campió de Grand Slam. Després d’una ratxa de derrotes, l’inscriu en un torneig de baix nivell on ha d’enfrontar-se a Patrick (Josh O’Connor), l’antic al·lot d’ella. La proposta del director de Call me by your name és un melodrama tempestuós i sexy. CineCiutat.

La setmana que comença, amb J. A. Mendiola

Aniré al recital que oferirà al teatre Principal d’Inca la soprano britànica d’origen espanyol Alexandra Lowe, que sota el títol Grans àries d’òpera cantarà a la primera part del programa peces de Henry Purcell, G.F. Handel, Mozart i Charles Gounod, Bizet, Txaikovski i Puccini. Una bona prova de la seva versatilitat serà quan completi la segona part amb la meravellosa Cançó de la lluna de Dvorák. Continuarà amb Franz Lehár, José Serrano i Moreno Torroba. Igualment, amb títols d’òpera molt coneguts com L’havanera de Carmen, O mio babino caro i Si, mi chiamano Mimi. L’acompanyarà al piano Francesc Blanco. Dissabte, 18 de maig, a les 20 h.

Compraré el llibre de Jaume Martí, Escoltat al carrer, que no és altra cosa que l’enginyosa recopilació de més de 100 frases escoltades pel carrer. Algunes d’aquestes són tan inversemblants com certes i, a més a més, estan il·lustrades per ell mateix. Una feina que ha anat escoltant, anotant i dibuixant des de 1944 i de les quals ha fet una acurada selecció. Editorial Nuevo Nueves Editores.

Harmonie Ensemble

Recomanaré anar a l’Auditòrium del passeig Marítim, on Harmonie Ensemble oferirà un concert dedicat a Antonio Vivaldi i hi interpretarà el Concert per a oboè i orquestra en re menor i la que és la seva composició més famosa, Les quatre estacions, amb Karolina Nowotczynska com a violí solista i Pascual Cabanes com a director. Dissabte, 18 de maig, a les 18 h.

Volaré a Barcelona per veure La cenerentola, ossia la bontà in trionfo al Liceu, un encàrrec que el Teatro Valle de Roma va fer a Gioachino Rossini. Arriba amb una espectacular producció, dirigida per Emma Dante i amb un elenc de gran nivell com són Javier Camarena, Florian Sempey, Isabella Gaudí i Erwin Schrott en el primer repartiment. Diumenge, 19 de maig, a les 17 h.

Veuré al CineCiutat l’adaptació de La casa, el còmic de Paco Roca, dirigida per Álex Montoya i que fou una de les triomfadores al darrer Festival de Cinema de Màlaga. Guanyà les Biznagas de Plata al millor guió i a la millor música i també obtingué el premi del públic. Interpretada per David Verdaguer, Óscar de la Fuente i Lorena López, explica la història de tres germans, les seves famílies i els seus comptes pendents, que, quan mor el pare, es reuneixen a la casa on varen passar tots els estius de la infància per acomiadar-se i per a algunes coses més.

stats