Agenda cultural

No te'n perdis ni una

Algunes recomanacions culturals per la setmana que ve

El grup islandès Quartet Siggi
3 min

La setmana que comença, amb Cati Moyà

Descobriré les propostes de les monologuistes d’Impro Barcelona i d’Asaari Bibang a la nit d’humor del CaixaFòrum de Palma. D’una banda, la companyia Impro Barcelona oferirà dues sessions diferents del seu espectacle basat totalment en la improvisació: sense guió, sense escenografia i, diuen elles, sense vergonya, amb tot un seguit d’escenes creades a partir dels suggeriments del públic. De l’altra, la humorista Asaari Bibang oferirà el monòleg Humor Negra, on reflexiona sobre el que suposa ser dona i negra actualment a l’estat espanyol, amb una lectura crítica d’una sèrie de prejudicis, tòpics i estereotips que continuen ben vigents a la imatgeria contemporània. Dijous, 11 de juliol, a les 21 h.

Compartiré impressions sobre Les altures (Empúries), la darrera novel·la publicada fins ara de l’escriptor Sebastià Portell, que s’endinsa en la fascinant figura d’Ismael Smith, artista convertit en tot un referent queer a qui Portell s’acosta en tota la seva immensitat. Serà al club de lectura de la biblioteca de Capdepera, amb presència de l’autor. Dimecres, 10 de juliol, a les 19 h.

Envejaré a qui pugui passar per Es Claustre de Maó per gaudir del directe del britànic James Kirby, un d’aquells cantautors capaços de convertir un horabaixa qualsevol en un dels més memorables de l’estiu. Dijous, 11 de juliol, a les 22 h.

Viatjaré a través dels camins del mal gràcies a la proposta escènica de la companyia Teatre Nu a Estimadíssims malvats, un recorregut tan nostàlgic com festiu guiat per Jordi Vidal i acompanyat per la música de la sempre exquisida Laia Vallès. En podeu gaudir a la Casa Llorenç Villalonga de Binissalem. Dissabte, 13 de juliol, a les 21.30 h.

Desitjaré que passin aviat les escenes més espantoses d’El último late night, el darrer gran èxit del cinema de terror que tot just s’ha estrenat a Filmin. L’espectador hi presencia tot el que va succeir a un suposat capítol especial de Halloween d’un famós programa de televisió dels anys 70, on la parapsicologia i les sectes religioses serveixen per posar a prova –i per criticar– els límits de l’entreteniment contemporani. FIlmin.

La setmana que comença, amb J. A. Mendiola

Llegiré una altra meravella autobiogràfica de Sergio Pitol titulada El mago de Viena, en la qual parla de les seves dèries literàries, dels escriptors que marcaren la seva estela, les influències indiscutibles, majoritàriament, quan començava el seu camí cap a l’escriptura, com foren les de Borges i Faulkner. Però també parla de música, de pintura, de la seva visió del món que l’envolta, de les seves primeres publicacions i el corresponent procés de creació. Un altre tema, aquest darrer, que sempre l’ha encisat i captivat, com també un repàs de tota una nòmina d’autors admirats, com Shakespeare Gombrowicz, Walter Benjamin i molts altres temes i noms. Editada per Pre-Textos.

Tornaré, com cada setmana, al castell de Bellver, on continua la singladura anual i estival i on tindrà lloc el quart episodi d’aquesta edició. Serà la Petita Simfònica l’encarregada d’interpretar Habanera i Baile Andaluz, d’Enrique F. Arbós; el Concert per a oboè, de Mozart, a càrrec de Martín Lopesino com a solista, i una selecció de la banda sonora d’Spartacus. La dirigeix Martín Baeza-Rubio. Dijous, 11 de juliol, a les 21.30 h.

Repetiré a Son Marroig o al palau March, on el grup islandès Quartet Siggi, encapçalat per Richard Korn al contrabaix i reforçat per Alfredo Oyagüez al piano, oferirà el concert en què podrem escoltar obres de Sveinsson, Fanny Mendelssohn i Schubert.

Dimecres 10 i divendres, 12 de juliol, a les 21 h.

Recomanaré anar fins a Son Bono, on The Flower Quartet interpretarà el quart concert de l’edició. Un quartet de corda femení format per Beth Super, Cristina Correa, Clara Mascaró i Rebeca Monton, a més de la dramatització de les muses de l’art, on podreu escoltar música de Fanny Mendelssohn, Turina i Astor Piazzola. Diumenge, 14 de juliol, a les 20.30 h.

Comprovaré si realment el primer capítol de la tetralogia d’Horizon: An American Saga és tan fluixa com manifesten algunes crítiques. Produïda, dirigida i interpretada per Kevin Costner, de qui diuen que ha hipotecat tota la seva fortuna amb el projecte. Un projecte que ha trigat trenta anys a veure la llum i on Costner conta la història del Far West des de l’arribada dels colons. Un homenatge a John Ford, Howards Hawks i molts altres cineastes que conrearen el gènere, amb un format molt més contemporani, com és el de les sèries. Ocimax, Fan, CineCiutat i Cinesa.

stats