No te'n perdis ni una
Algunes recomanacions culturals per la setmana que ve

La setmana que comença, amb Cati Moyà
Visitaré la galeria 6A perquè no em vull perdre la nova exposició que varen inaugurar fa només uns dies amb motiu de l’Art Palma Brunch. Es tracta d’una mostra titulada Steps, que ajunta l’obra de sis artistes que a priori tenen poc o res en comú: Pablo Castañeda, Sofía González, Víctor González, Maria José Gallardo, José Carlos Naranjo i Javier Parrilla. Així i tot, les pintures de tots ells conflueixen en un equilibri pictòric que la galeria assegura que es presenta “sense interferències davant la mirada de l’espectador”. Amb aquest nou projecte, fet en col·laboració amb la galeria sevillana Barrera Baldán, la sala palmesana 6A celebra la seva incorporació a l’associació Art Palma Contemporani.
Celebraré el segon aniversari de la llibreria Pròpia amb el singular vermut que han preparat per a l’ocasió. La programació d’aquesta festa inclou, entre d’altres, una sessió d’entrenament de twerking, un taller de serigrafia i les actuacions de Marikarmen Free i Sweet Poo Smell, a més de la presentació del llibre Dona, Vida, Llibertat, volum 12. Dissabte 5 d’abril a les 12 h.
Compartiré idees i reflexions sobre un dels llibres més singulars que he llegit darrerament, la Biografía de X de Catherine Lacey, a la pròxima sessió del club de lectura de la llibreria La Salina. Dimarts, 1 d’abril, a les 18 h.
No em perdré la darrera obra de la companyia Baal, A&S Viatgeres de l’espai, una peça per a un públic familiar en què els protagonistes viatgen per un univers surrealista amb la dansa com a principal eina de comunicació. Al Teatre Xesc Forteza. Dissabte, 5 d’abril, a les 18 h i diumenge 6 a les 12 h.
Descobriré la història real de Molly Kochan, una al·lota que després de rebre un diagnòstic de càncer terminal va decidir fer un canvi radical a la seva vida i explicar-ho a través d’un pòdcast que ara s’ha convertit en minisèrie de televisió titulada Dying for sex. L’encarregada d’interpretar Kochan és Michelle Williams, extraordinària actriu a qui hem vist pel·lícules com Manchester by the sea, Blue Valentine i The Fabelmans. A partir de divendres 4 d’abril a Disney+.
La setmana que comença, amb J.A. Mendiola
Aniré fins a l’Auditori de Manacor per veure Els bons, la darrera peça escrita i protagonitzada per Ramon Madaula juntament amb Jordi Boixaderas. La dirigeix un altre mític de la història del teatre català, com és Paco Mir.Aquesta és una història de bons i dolents, on un dels protagonistes fa cada any de Satanàs a la representació nadalenca del seu poble. Una sentència per corrupció fa que li sigui impossible representar-ne el paper i l’ha de substituir el seu amic de l’ànima, tan bon al·lot que no sap fer de dolent. El primer li explica com ha d’actuar, com li ha de brollar l’odi i la ràbia per ser un bon Satanàs, i apareixen els dimonis. Dissabte, 5 d’abril, a les 19 h.
Recomanaré anar fins al Centre Multidisciplinari S’Abeurador, a Santanyí, per veure i gaudir de la instal·lació pictòrica de Carme Martin, Entre camins, un viatge per la natura amb un missatge engrescador, misteriós i al mateix temps eloqüent. Fins al 16 d’abril.
Gaudiré amb un Goldoni, valor segur. Serà al Principal de Ciutat amb Las locuras por el veraneo, l’embolicada història de dos homes enamorats de la mateixa dona, que fa que sorgeixi el menys recomanable de la condició humana. Amb ells, un seguit de personatges potser tòpics però autèntics. La dirigeix Eduardo Vasco i el vestuari el signa Lorenzo Caprile. Dijous, 3 d’abril, a les 20 h.
Viatjaré fins a Londres des de les butaques dels cines Ocimax de Palma, per veure al Covent Garden la representació de la darrera òpera de Puccini, Turandot, amb un planter d’estrelles difícilment superable, encapçalat per Sondra Radavanovsky. Ella és la princesa i hi ha Anna Princeva com a Liu. El director d’escena és Andrei Sherban. Dimarts, 1 d’abril, a les 20.15 h.
Veuré al teatre Principal de Palma Burpees, de Miquel Mas Fiol,amb la companyia Mea Culpa. La dirigeix el mateix autor i la interpreten Biel Montoro, Alfons Nieto i Ann Perelló. És la història de la desaparició d’un influencer, al qual cerquen la seva germana, als antípodes ideològics, i un seguidor seu, foll per complir els seus consells per arribar a ser famós i milionari. Un tema d’actualitat que de cada dia té més adeptes i que necessita una reflexió amb la qual desmuntar aquesta façana tan feble i alhora tan poderosa. Diumenge, 6 d’abril, a les 18 h.