CaixaForum Macaya, un nou 'think tank' global
L'espai de l'antic Palau Macaya passa a denominar-se CaixaForum Macaya i ha estat nomenat Centre Internacional Unesco de Ciències Socials i Humanitats
L'antic Palau Macaya de Barcelona, que forma part de la Fundació "la Caixa", es convertirà en un centre de referència mundial com a espai de reflexió i diàleg sobre la condició humana, les emergències mundials i les qüestions socials, ecològiques i de gènere des d'una perspectiva humana. I és que la conferència general de la Unesco ha ratificat la seva designació com a Centre Unesco de Ciències Socials i Humanitats.
L'espai, que passa a anomenar-se CaixaForum Macaya, es convertirà així en un think tank global que s'integrarà en una xarxa mundial d'excel·lència, amb la qual treballarà conjuntament per contribuir en la implementació de les prioritats estratègiques i les agendes de desenvolupament de la Unesco a escala internacional.
Després de firmar l'acte de designació, en el qual han assistit la directora general de la Unesco, Audrey Azoulay; el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el ministre d'Afers Exteriors, José Manuel Albares, Azoulay ha destacat en el seu discurs que aquest nomenament és una "demostració dels valors compartits" entre la Unesco i la Fundació La Caixa, presidida per Isidre Fainé.
Aquest nomenament és un reconeixement, també, a la trajectòria de gairebé una dècada del CaixaForum Macaya com a espai de reflexió i debat sobre els grans reptes dels nostres temps, tant en l'àmbit social, econòmic i tecnològic com en el mediambiental, a través de conferències, debats i taules rodones amb ponents de referència a escala nacional i internacional.
El nomenament de la Unesco coincideix amb la integració del centre a la xarxa de CaixaForum de la Fundació La Caixa, amb la voluntat d'agrupar l'oferta cultural, científica i social de l'entitat. D'aquesta manera, el nou CaixaForum Macaya comptarà amb la programació de l'Observatori Social de la Fundació La Caixa, a més de ser la seu de l'Escola Europea d'Humanitats i de la delegació catalana del Club de Roma, la missió del qual és traslladar als càrrecs públics i òrgans de responsabilitat privada els principals problemes i reptes mundials.