Festival
Cultura 04/07/2022

Palma donarà el sus al festival Cançons de la Mediterrània el 19 de juliol

Carles Dènia, Rusan Filiztek, Antonio Smiriglia, Veja, Samah Mustafa i Monsieur Doumani seran alguns dels artistes que hi participaran

ARA Balears
1 min
Cartell promocional del festival.

PalmaPalma acollirà a partir d'aquest 19 de juliol el festival Cançons de la Mediterrània, un esdeveniment que, des que es va inaugurar el 1984, cerca valorar la diversitat musical, cultural i lingüística dels països i regions que comparteixen el marc geogràfic mediterrani, segons ha informat aquest dilluns en una nota de premsa l'Ajuntament de Palma.

"És un cicle de confluència de cultures i territoris, però també un espai crític d'allò que passa a la mar Mediterrània, que s'ha convertit en un cementeri per a moltes persones", ha assenyalat el regidor de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, qui també ha destacat que "tenir gent de Palestina, Xipre i Croàcia, en el context de la cultura i la música, és molt interessant per a Palma".

La novetat d'aquesta edició és que, a més de programació habitual, també s'ha posat en marxa la Residència Cançons de creació contemporània de música d'arrel popular i mediterrània, on sis músics treballaran de manera lliure i col·laborativa en un espectacle de nova creació que serà el concert inaugural el 19 de juliol. Els artistes seleccionats per a aquesta iniciativa són Diego Iribe, Maria Adrover, Benjamí Salom, Sebastià Mut, Elisabet Miquel i Laia Ferrer.

Programació
  • Dimarts 19 de juliol a les 21.30 hores a Ses Voltes Mostra de la Residència Cançons de creació. Els músics que hi participen representen àmbits diversos de l’escena de les Balears, com la música d’arrel popular i tradicional, música electrònica i urbana i la música més acadèmica.
  • Dimecres 20 de juliol a les 21.30 hores a Ses Voltes Carles Dènia (València). És un cantaor flamenc, guitarrista, compositor i arranjador. Es formà com a guitarrista de jazz a Holanda i ha participat en projectes com La vida breve (Falla) amb la Limburg Symfonie.
  • Dijous 21 de juliol a les 21.30 hores a Ses Voltes Rusan Filiztek (Kurdistà). Originari de Diyarbekir (sud-est de Turquia), Filiztek va aprendre a tocar el saz amb el seu pare abans d’estudiar a escoles de música de renom com les de Sakarya i la Universitat de Màrmara.
  • Divendres 22 de juliol a les 21.30 hores a Ses Voltes Antonio Smiriglia (Sicília). En el seu treball, la cultura musical mediterrània pren un aire nou amb diferents accents i influències procedents del folk, el jazz i fins i tot el rock progressiu.
  • Divendres 22 de juliol a les 23.30hores a Ses Voltes Veja (Croàcia). El projecte musical de Veja va començar el 2007, quan un grup de joves de la regió croata d’Ístria (liderats per Goran Farkas) varen crear una banda amb cançons i melodies tradicionals com a base.
  • Dissabte 23 de juliol a les 21.30 hores a Ses Voltes Samah Mustafa (Palestina). És una cantant, músic, terapeuta vocal i musicoterapeuta d’origen tilestí. La seva obra té influències del cant clàssic oriental i la música àraba folclòrica, que combina amb música moderna per desenvolupar el seu estil propi.
  • Dissabte 23 de juliol a les 23.30 hores a Ses Voltes Monsieur Diumani (Xipre). Aquest grup ha estat descrit per diari The Guardian com un dels més inventius de l’escena musical.
stats