Ingredients
- 220 grams de farina forta
- 245 mantega
- 95 grams d’aigua
- 5 grams de sal
- Sucre
Preparació
Posam la farina, la mantega freda, la sal i l’aigua molt freda en un recipient. Ho mesclam tot a mà o màquina de manera ràpida i suau. Guardam el pastó dins la gelera mitja hora. Passat el temps de repòs, procedirem a fer uns talls en forma de reixa a la pasta. Ara, amb l’ajuda d’una mica de farina, estirarem la pasta -sempre mantenint-la molt freda- fins a fer-la d’una mida d’un centímetre i mig. En aquest moment la plegam de manera longitudinal fent que quedin tres gruixos superposats. Ho deixam reposar 20 minuts a la gelera. Repetim l’operació tres vegades. Per fer les palmeres estiram la pasta ben empolsada de sucre i canyella, la tallam a rectangles d’uns sis per vint centímetres, i els doblegam de manera simètrica cap al centre. Tallam les palmeretes, les tornam a cobrir de sucre i canyella i les coem al forn a 220 graus fins que siguin rosses. Bon profit