Teatre

Parking Shakespeare desconstrueix l'amor romàntic al Parc de l'Estació del Nord

La companyia celebra el 15è aniversari amb una adaptació de 'Molt soroll per res'

Natalia Avellan
2 min
'Molt soroll per res', de Parking Shakespeare.

BarcelonaAl ritme de la música tradicional italiana, la companyia Parking Shakespeare estrena Molt soroll per res, que es podrà veure, del 4 al 28 de juliol, al Parc de l’Estació del Nord de Barcelona. El dramaturg i director de l'espectacle, Jaume Viñas, explica que l’objectiu és adaptar una obra de Shakespeare que estigui en consonància amb "l’entrada a l’adolescència" de la companyia, que enguany celebra els 15 anys. Per això, ha optat per la traducció de Salvador Oliva, que converteix Molt soroll per no res en una versió planera que connecta amb el públic.

Els actors interpreten la comèdia anglosaxona a l'amfiteatre del parc. Parking Shakespeare, que beu de l’herència del teatre tradicional a l’aire lliure, pretén apropar els clàssics al gran públic i fugir de la concepció del teatre com a activitat elitista. Mitjançant petits elements escenogràfics, com màscares de guix i escales de metall, l’espai es converteix en un palazzo sicilià. Els actors dupliquen i tripliquen els personatges, mentre acompanyen el diàleg amb un acordió, una guitarra clàssica, un saxo i un tabal.

Sota el pretext d’unes vacances en un complex turístic, el cor de l’obra és la lluita entre el bé i el mal, que s'expressa a través de conflictes al voltant del privilegi. "Entre estirar els llençols i deixar-ho tot per terra, ho deixem tot per terra perquè algú ja ho recollirà", explica Viñas. El guió parteix d’aquesta premissa per incloure nous personatges, els empleats del complex turístic. "Amb un coneixement més modern del que tindrien els personatges de Shakespeare, aquests nous personatges tenen eines per començar a replantejar-se les coses", afegeix.

Molt soroll per res també és una oda a l’amor en totes les formes i edats vitals, des de la fogositat de l’adolescència fins als distanciaments i retrobaments de la mitjana edat. Tot plegat, ambientat al segle XXI, de manera que les relacions es traslladen parcialment al metavers digital. A més, l'espectacle proposa una desconstrucció del mite de l’amor romàntic.

Com a novetat i amb motiu del 15è aniversari, la companyia ha organitzat un concurs en línia per premiar el públic més fidel, que rebrà un obsequi commemoratiu. De nou, la voluntat de Parking Shakespeare és fer del teatre un ritual col·lectiu. 

stats