Festivals

Música, patrimoni i sostenibilitat: així és la 24a edició del festival Sons de Nit

L’ARA Balears patrocina l'esdeveniment, que aconsegueix unir patrimoni, medi ambient i art des de la gestió, la producció, la programació, l'activisme i la lluita per l’actualització de les polítiques culturals

Sons de nit
ARA Balears
14/07/2023
2 min

PalmaEl festival Sons de Nit, que combina la música amb la conservació del patrimoni i el respecte al medi ambient, du a terme enguany la 24a edició. En aquest sentit, les línies principals de l'esdeveniment són potenciar el patrimoni històric arquitectònic de les Illes, desenvolupar cultura sostenible i assolir objectius de desenvolupament sostenible (ODS).

Així, des de maig fins a setembre es fa un recorregut per diversos llocs del patrimoni arquitectònic balear i la seva història, mitjançant la programació de concerts al claustre de Sant Bonaventura de Llucmajor, al pati de l’Escolania de Lluc, al claustre de Sant Domingo de Pollença, al claustre del convent de Muro, a la Farinera de Llubí, al teatre del Born de Ciutadella, al castell de Bellver i al Santuari de Monti-sion de Porreres. A més, la programació no se centra únicament a dur artistes internacionals i locals, sinó que presta especial atenció a la gestió ambiental, al consum energètic, a la gestió de residus i al càlcul i la compensació de la petjada de carboni.

Quant a la programació, destaquen els concerts programats de Marcel Cranc, etiquetats com a ‘Petjades', ja que es comprometen amb la vigilància i la reducció de la petjada de carboni. Sempre són concerts diürns, aprofitant la llum solar, i tenen un caràcter solidari. En aquesta línia, el total que es recapta amb la venda d’entrades es transforma en un donatiu destinat als bancs d’aliments i ONG locals que ajuden persones i famílies en situació de pobresa. El pròxim concert serà el dijous 3 d’agost a les 20 h al castell de Bellver.

A més, pel que fa a la cultura sostenible, el festival destinarà també un euro de cada entrada venuda a la campanya de reforestació del Jardí Botànic de Lluc i la serra de Tramuntana; durà a terme una recollida solidària d’aliments a tots els concerts; oferirà aigua gratuïtament a les persones que duguin la seva botella o tassó i organitzarà xerrades sota el títol 'Vermut activista', enfocades en la sostenibilitat.

Cal destacar que Fonart, l’empresa organitzadora del festival, està adherida des del gener d'enguany al pacte mundial de l’ONU, la iniciativa més gran del món en sostenibilitat empresarial, fet que permet a l'esdeveniment treballar a favor dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS).

stats