De la Polinèsia a Catalunya: tres segles de surf al Museu Marítim

L'exposició 'Ona Ola Wave: el surf a Catalunya i arreu del món' mostra les grans fites i onades del segle XX i l'evolució d'aquest esport a l'estat

'Ona-Ola-Wave', al Museu Marítim
Efe
14/05/2015
1 min

BarcelonaEl surf no és un esport modern, sinó que fa segles que els habitants de la Polinèsia el practiquen. No va ser fins el 1777, però, que Europa el va descobrir gràcies als viatges del capità James Cook. Tant la història i les grans fites de surfistes com les 25 millors onades es podran visitar a 'Ona Ola Wave: el surf a Catalunya i arreu del món' al Museu Marítim de Barcelona des d'aquest divendres i fins el 17 de gener de 2016.

La mostra inclou una explicació pràctica sobre alguns dels misteris de les onades, com quines són les condicions meteorològiques que les produeixen, i algunes recomanacions per saber reaccionar quan s'està atrapat en una. S'ha creat una "línia del temps" que segueix l'evolució del surf al món, a Espanya i a Catalunya, segons ha explicat el surfista Felip Verger, que juntament amb el també surfista Jaime Izquierdo conforma l'entitat Golf Atlàntic, que coorganitza l'exposició.

A més de les grans fites, també s'exhibeixen algunes de les taules de surf més antigues fabricades a l'estat, fotografies i vídeos, des dels anys seixanta als noranta del segle XX. A l'espai dedicat a Catalunya, s'expliquen les millors onades de les costes catalanes, l'evolució que han patit les platges de la Barceloneta, i com aquests canvis han afectat la pràctica d'aquest esport.

L'espai dedicat a les onades ha reproduït una onada gegant, a mida quasi real, així com vídeos de les onades més imponents del món.

stats