Mecenatge

Premi Impulsa Cultura per a Brava! Arts, "un 'hub' de creació de referència"

La Nit de l'Empresa i la Cultura ha celebrat el desè aniversari de la Fundació Catalunya Cultura

Nacha Delpiano, fundadora de Brava! Arts, recull el premi Impulsa Cultura
22/10/2024
2 min

BarcelonaBrava! Arts, el hub creatiu que des de la Bisbal de l'Empordà vol ser el referent en el foment dels nous formats artístics, ha rebut aquest dimarts al Teatre Lliure de Montjuïc el Premi Impulsa Cultura que atorga la Fundació Catalunya Cultura i que està dotat amb 15.000 euros. "Per ser un hub creatiu de referència a la Costa Brava i per la força de l'impacte positiu que genera en el seu territori, oferint espais de coworking i serveis integrals que augmenten l'impuls de nous formats artístics", ha dictaminat el jurat format per Eloi Planes, president de la Fundació Catalunya Cultura; Judit Carrera, directora del CCCB; Jordi Cruz, xef de l’Abac; Isabel Vidal, directora general de Focus i presidenta d’Adeca, i Jesús Hernán director de Legiland, el projecte guanyador de l’edició de 2023.

Nacha Delpiano, la fundadora i directora de Brava! Arts, al recollir el premi va fer un agraïment especial “per creure i donar suport sempre al projecte” als propietaris de la fàbrica de ceràmica abandonada on es va instal·lar el hub. "Vam veure l'oportunitat d'omplir aquests metres quadrats del que creiem que serà una oportunitat per exportar el talent artístic de Catalunya i de la Costa Brava", ha dit Delpiano. El jurat també ha fet una menció especial al projecte Eidart, l'Escola Integrada de Dansa d'Alt Rendiment que lidera el ballarí David Yudes.

Brava! Arts era una de les cinc propostes finalistes del Premi Impulsa Cultura, una iniciativa de mecenatge que vol bastir ponts entre el món empresarial i el cultural. El lliurament del premi ha sigut el moment culminant de la Nit de l’Empresa i la Cultura, una gala que ha celebrat els 10 anys de la Fundació Catalunya Cultura i que la directora de l'entitat, Maite Esteve, ha resumit com “10 anys acompanyant projectes culturals” i “treballant molt intensament per millorar el marc legislatiu del mecenatge”.

Bruno Oro ha presentat un acte en què també s'han concedit el premi Empresa Cultura en la categoria de gran empresa per a Seat per "la seva aposta per la democratització cultural, destacant l'obertura de Casa Seat com a espai d'àgora per a la ciutat de Barcelona", i en la categoria de petita i mitjana empresa a l'estudi d'arquitectura RCR "per fomentar la simbiosi entre arquitectura i cultura". S’han atorgat dos guardons més: el premi The New Barcelona Post al projecte Incite - Institut de Ciència i Teatre, i el premi Barcelona Global a Fun Dan Mondays.

A l'acte han assistit la consellera de cultura Sònia Hernández Almodóvar, el conseller d'Empresa Miquel Sàmper i el president del Parlament, Josep Rull, que en la seva intervenció cap al final de l'acte ha demanat que "en aquesta legislatura el Parlament de Catalunya pugui aprovar una llei de mecenatge (...), un instrument que permeti que la força que té aquest país es pugui desplegar sense límits".

stats