Les propostes de l'ARA per a Sant Jordi: 5 obres sobre crisi i indignació
Arcadi Oliveres, Pau García-Milà, Adrià Alemany, Chang Ha Jong i Eduard Punset
BarcelonaDiguem prou! Arcadi Oliveres. Angle Editorial
Arcadi Oliveres esperona al canvi social davant el col·lapse del sistema capitalista i crida a la desobediència davant d'un sistema i unes polítiques que ja no són ni ètiques ni sostenibles. ¿Com pot ser que, mentre es donen diners als bancs, hi hagi famílies vivint al carrer? ¿Com pot ser que els que posen nota als països siguin els mateixos que especulen amb les finances i retallen els drets socials? ¿Com pot ser que, havent-hi prou recursos per a tothom, cada dia es mori gent de gana i que els rics siguin cada cop més rics i els pobres cada dia més pobres?, es pregunta una de les veus que ha donat suport al moviment 15-M.
Optimistamente. Pau García-Milà. Espasa
Un dels emprenedors de més èxit de l'Estat i el fundador del sistema operatiu eyeOs ofereix les claus per enfrontar-se a la vida d'una manera més constructiva. L'èxit, afirma, s'amaga al darrere del cantó més optimista de la vida i, depenent del punt de vista que adoptem al davant dels esdeveniments, a vegades tot pot tenir una doble lectura.
Vides hipotecades. Adrià Alemany. Angle Editorla
Una anàlisi de les causes que han portat a l'agreujament de la crisi de l'habitatge dintre de la crisi general. L'autor, un dels fundadors de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, sosté que el dret a l'habitatge ha sigut sistemàticament vulnerat, assenyala el paper que han tingut les administracions públiques en aquesta situació i posa en relleu la lluita que exerceix aquesta plataforma.
23 coses que no us expliquen. Chang Ha Jong. Empúries
La globalització no està enriquint el món, els països pobres són, en realitat, més emprenedors que els rics i els directors d'empresa més ben pagats no són ni de bon tros els més eficients... Un dels pensadors més trencadors del moment desmunta amb dades, humor i anècdotes els fonaments del sistema que semblen irrefutables.
Viatge a l'optimisme. Eduard Punset. Destino
Eduard Punset desgrana els últims descobriments científics per argumentar que l'actual és el millor moment de la història. Reclama, també, la redistribució del treball i el lideratge dels joves al mateix temps que recull que l'esperança de vida creix dos anys i mig cada dècada, i afirma que "aprendre a desaprendre" i la gestió de les emocions són dues prioritats inexcusables.