Teatre
Cultura 27/07/2024

Punt final al rodatge a Mallorca del documental de José Corbacho sobre la salut mental

Es tracta d'una interpretació lliure del Quixot per part d'un grup d'actors i actrius diagnosticats en salut mental

ARA Balears
2 min

PalmaEl teatre Principal d'Inca ha estat l'escenari de la darrera gravació del documental En un lugar de la mente, un document audiovisual que recull una interpretació lliure del Quixot per part d'un grup d'actors i actrius diagnosticats en salut mental. Els assistents a l'acte han pogut gaudir en directe de la interpretació de l'obra Tot assajant don Quixot, que posa punt final al rodatge del documental. Tant l'obra com les persones del públic que van assistir a la funció d'aquest dissabte nit van ser registrades per les càmeres i formaran part de les gravacions del projecte audiovisual.

El documental, que a partir d'ara entra en la fase de muntatge, retrata el procés de creació, assaig i representació d'una versió lliure del Quixot i és una iniciativa innovadora a escala estatal de José Corbacho i Catalina Solivellas, dirigida per Pep Bonet, produïda per El Obrador i impulsada per les tres entitats que formen 3 Salut Mental (Fundació Es Garrover, Estel de Llevant i Associació Gira-Sol).

A través d'un comunicat, han explicat que les gravacions s'han dut a terme a diferents localitzacions d'Inca i Mallorca i la previsió és que a partir de 2025 el documental tingui un recorregut a festivals, televisions i plataformes nacionals i internacionals. La voluntat d'aquest és doble; d'una banda, explorar i treballar amb la creativitat de les persones diagnosticades, a partir de l’obra de Cervantes, i de l'altra, apropar i sensibilitzar la societat sobre salut mental per tal d’erradicar l’estigma que encara pateixen les persones que conviuen amb una d'aquestes malalties.

Un cop finalitzada la fase de gravació d'aquest documental, Corbacho ha celebrat la resposta del públic i ha destacat que aquest projecte torna a demostrar “la capacitat del teatre per trencar les barreres de l'estigma, sensibilitzar la societat i canviar vides”. Solivellas, per la seva banda, ha ressaltat la “feina en majúscules” dels actors i actrius de 3 Salut Mental. “Són tot un exemple d'il·lusió, passió i generositat. Hem après molt d'ells i ens han ajudat a reconnectar amb la nostra vocació”, ha sentenciat.

stats