Recepta: Bacallà amb formigons i brou de puta
Ingredients
- Llom de bacallà dessalat
- Farina
- Oli
- Aigua
- Llevat
- Arengades
- Peix de brou
- Vermut
- Taronja
- Julivert
- Alls
- Pastanaga
- Ceba i tomàtiga
- Sal i pebre bo
Preparació
Racionam el bacallà i el coem al forn a una temperatura suau i amb un alt grau d’humitat. Feim la pasta de formigons amb una part d’oli d’oliva verge, dues d’aigua, un pessic de llevat, una mica de sal i la farina que prengui. Ho coem al forn a baixa temperatura fins que sigui ben rostit. Fregim les arengades durant trenta minuts a 165 graus cobertes d’oli d’oliva, les capolam i colam l’oli. Doman forma i gust als formigons esmicolant dins una greixonera la pasta amb l’oli d’arengada. Feim un sofregit amb alls, ceba, pastanaga i tomàtiga. Quan hagi agafat bon color, el regam amb una generosa quantitat de vermut i deixam que s’evapori. Hi afegim l’aigua, el peix, un manadet de julivert i molta pell de taronja. Ho coem mitja hora i ho colam. Servim els formigons sobre el bacallà, una mica d’oli de julivert, rave germinat i el brou de puta. Bon profit!
PD: I per a aquells que us heu quedat sorpresos pel brou de puta o els formigons, Miquel Calent explica què són, després que alguns tuitaires ja li ho havien preguntat: