CALENT I FRED
Cultura10/12/2016

Recepta: Xot amb guisat

Miquel Calent
i Miquel Calent

Ingredients

  • Una espatlla de xot
  • Una ceba
  • Una endívia
  • Una lletuga
  • Patates
  • Cebes
  • Alls
  • Pa sec
  • Brou de carn
  • Tomàtiga ramellet
  • Sucre moreno
  • Vi negre i blanc
  • Vinagre
  • Sal, pebre bo i oli d’oliva
Cargando
No hay anuncios

Preparació

Salpebram l’espatlla de xot i la untam amb oli d’oliva. La confitam al forn a 120 graus durant quatre hores. En calent desossam el braç i li donam forma amb l’ajuda d’un motlle, i el deixam refredar. L’acabam a forn fort banyant-la amb el suc de la cocció. Per fer el guisat d’enciam, sofregim una ceba fins que sigui ben untosa, llavors hi afegim una generosa quantitat de juliana d’endívia i enciam d’hivern. Tallam unes patates a daus i les sumam a la greixonera. Dues voltes i ho cobrim de brou de carn. Torram al forn o al caliu unes cabeces d’alls senceres, una llesca de pa sec i un parell de tomàtigues de ramellet. Quan sigui cuit, fem una picada amb aquests ingredients més els vins, el sucre i el vinagre. Ho afegim al guisat i ho deixam amelosar cinc minuts. Per muntar el plat, posam una cullerada de guisat, un bocí de braç de xot i ho coronam amb endívia fregida i aire de bolets. Bon profit!