HI VÉNS O HI VAS?
Cultura14/10/2016

Vidre, quan el menjar sembla transparent

El xef Tomeu Ramis va obrir fa un any i mig el seu restaurant a Palma. Assegura que es va dir: “Ara que faig feina per mi, puc fer el que vulgui”

Cristina Ros
i Cristina Ros

El nom del restaurant Vidre és una clucada d’ull als orígens del seu propietari, el xef Tomeu Ramis, fill del bar Cristal de Palma. Situat entre la Misericòrdia i l’Institut Ramon Llull, amb la cuina integrada i donant la benvinguda a qui ha reservat per dinar o per sopar, el Vidre ofereix un menjar que sembla senzill, però que no ho és. Una diria que és exquisit, simplement exquisit.

Que es pugui definir com a cuina de mercat amb un toc asiàtic té molt a veure amb la trajectòria d’aquest jove tot just casat (segons podem veure al seu Facebook). Tomeu Ramis va estudiar a l’Escola d’Hoteleria de la UIB i va començar a treballar al Pou de Sant Matgí, per passar després l’etapa més important del seu aprenentatge al restaurant 2 palillos de Barcelona, l’aposta d’un ex d’El Bulli per la gastronomia asiàtica més innovadora. En tornar a Palma, obrien l’Hostal Cuba i se’n va fer càrrec dels fogons, fins que arribà un moment que es va plantejar que era el moment de muntar-s’ho per compte seu. “O ara o mai”, es va dir. Quan se li demana quina era la seva idea de partida, no ho dubta: “Ara que no tinc ningú que em comandi, ara que faig feina per mi, puc fer el que vulgui, allò que més m’agrada”.

Cargando
No hay anuncios

Un menú ampli i variat per als migdies de dilluns a divendres, amb sis o set plats per triar-ne un o dos (mig menú o sencer, amb postres), i una carta per als vespres de dimecres a dissabte, basat en productes frescs i de qualitat, i cuinat i presentat amb naturalitat, són les claus del seu èxit. Entre els plats que no poden faltar a l’oferta de la casa: la papada de porc, el tàrtar de carn amb calamar, el 'cebiche' de salmó, el jarret marinat o la 'pannacotta' de mango. Però n’hi ha molts més i tots són gustosos. Un gust.