Música

Rosalía: "Potser tornaré a escriure una cançó en català, ja es veurà"

La cantant de Sant Esteve Sesrovires parla del seu moment vital i del vincle amb el català en una entrevista a RAC105

Rosalía
14/06/2023
3 min

BarcelonaDesprés dels concerts al Primavera Sound –"On he hagut de cantar a les 2 de la nit i afinar, que tela", es queixava Rosalía–, la cantant de Sant Esteve Sesrovires ha promocionat el single Tuya en una entrevista a RAC105, un tema en el qual parla explícitament de relacions sexuals, com havia fet amb Hentai. "Hi ha moltes dones que s'han expressat amb molta llibertat: Madonna, Björk o Louise Bourgeois, dones que no han limitat els seus temes. Es tracta de seguir el seu camí". També ha admès que "el reggaeton és una música on hi ha molta llibertat sexual" però que "els codis que una utilitza són independents de la temàtica". És a dir, que es veu agafant "influències de reggaeton, flamenc o techno", que diu que per a ella "estan al mateix nivell", per parlar del que vulgui.

I una de les qüestions que han abordat a l'entrevista és si tornaria a fer un tema en català. La cantant hi està oberta: "No em tanco a poder fer música de maneres diferents. Compondre Milionària era una cosa nova, mai havia compost des d'allà, jo sempre havia escoltat més música en castellà. Tot i que a casa parlem català [ha explicat que el seu pare és asturià però va aprendre català i parlen en català], el meu mestre és castellà i per a mi el flamenc és més natural de cantar en castellà. Però si faig una rumba, la faig en català. Potser tornaré a escriure una cançó en català, ja es veurà".

Quan li han demanat hipotèticament de què parlaria, si seria dels paisatges catalans, ha respost: "De tot. Un Cadaqués, cuidado!, m'encanta. Dedicar-li una cançó a Cadaqués podria passar", ha dit la cantant, que ha confirmat que va comprar la casa La Morera a Manresa amb la seva parella, Rauw. "Aquí em sento recollida. La sensació de familiaritat, quan viatges tant, la trobes a faltar", ha explicat sobre el fet de passar uns dies a Catalunya. També ha dit que de la noia que no era famosa "queda tot" però que, a la vegada, "les persones amb el temps segueixen canviant". "Jo saludo tothom, sempre he sigut així. Quan anava a comprar el pa. Era les castanyoles de la classe. Era distreta, sempre xerrant, em separaven de la gent, però anava de bona fe", ha recordat.

La cantant ha explicat que no està treballant en un nou disc i que Tuya és només un single solt. "Aquesta cançó correspon a un moment de molta bogeria, de viatges i gira, i on moltes coses passen alhora. Els singles són un espai on m'ho passo bé, és per anar a l'estudi sense pretensió de fer un projecte. Els singles són per disfrutar". En el concert del Primavera Sound a Barcelona, la cantant va citar l'avi Jaume, que li deia "que trista és la vida de l'artista". I ella va dir: "Això comença a pesar". S'explica: "Durant un any i mig és molt fort el ritme que porto, i estar lluny és dur, és una realitat i molts companys saben el que implica, i ho dic alhora des de l'agraïment, estant molt contenta i agraïda d'allò al que em dedico, de poder compartir la música arreu del món".

Al llarg de l'entrevista la cantant ha desgranat noms de referents, com Nicky Minaj, Janis Joplin, Jimmy Hendrix, Enrique Morente, la seva àvia Lucrecia o Beyoncé, amb qui ha confirmat que no ha gravat res, tot i els rumors de duets. També ha confirmat que va dir que no a actuar a l'aniversari de la Madonna perquè "no va quadrar".

stats