El Saló del Còmic Social se centrarà en la crisi i en els moviments socials com el 15-M
Santa Coloma de Gramenet acull quatre dies de debats, trobades, exposicions i taules rodones entre gent del món del còmic i activistes dels moviments socials
BarcelonaLa segona edició del Saló del Còmic Social comença demà, dijous, a Santa Coloma de Gramenet i se centrarà en la crisi i moviments socials de resistència, com el moviment del 15-M i les protestes viscudes en carrers i places de tot Espanya. El certamen està organitzat per les entitats Saló del Còmic Social, Festival d'Art Social (FAS) i Memoire et BD.
Del 6 al 9 d'octubre, la ciutat colomenca acollirà a experts en el tema que participaran en quatre debats. A Quan el carrer t'atrapa (dijous), Miguel Fuster explicarà la seva experiència per sortir-ne i com va dibuixar la seva pròpia història als còmics 15 años en la calle i Llorarás donde nadie te vea (Glenat). També hi participaran Juan Lemus i Paco Gea, de la Fundació Arrels, educadors de l'associació AUPA´M i treballadors i usuaris del menjador social de Santa Coloma.
Divendres serà el torn de Per què ens treuen la feina i els serveis públics?, on autors, economistes i sindicalistes oferiran la seva visió particular. També es posaran sobre la taula els instruments que tenim per defensar el treball digne i els serveis públics.
Les altres trobades de debat inclouen les xerrades Generació no-no!!: joventut i resistències, dissabte, on prendran la paraula participants de les revoltes, i Dibuix de premsa: Quina llibertat ens queda?, diumenge, amb alguns dels il·lustradors de premsa més combatius.
A part de les activitats de debat, també es realitzaran dues exposicions. Còmics, crisi i resistències, que es podrà viure a la Biblioteca Central de Santa Coloma, recull il·lustracions i còmics sobre el moviment del 15-M i les diverses i nombroses protestes que s'han viscut per tota Espanya. Entre elles, hi ha els dibuixos de Yes, we camp! (Dibbucks) i Revolution Complex (Norma).
L'altra mostra és La gran estafa, que s'exposarà al CRJ Mas Fonollar, i que recull les obres més originals de la pàgina web El estafador.
A més, dissabte hi haurà un concert on es podrà gaudir en directe de la música del grup de rock Chatarra i dels dibuixos, en viu, de diversos il·lustradors que acompanyaran els músics a l'escenari. El mateix dia, tots els autors de còmics que participen al saló i els moviments socials estan convidats al Brindis per la indignació.
El Saló del Còmic Social, que és totalment gratuït, és l'únic certamen dedicat a còmics de contingut social i històric, i comptarà amb trobades entre la gent del món del còmic i activistes dels moviments socials.