Salvatge Cor actuarà aquest vespre a Es Baluard en el marc del cicle 'NuSongs'

El concert forma part del programa 'Col·lectius a l’Observatori' del Museu

Els artistes convidats interpreten els seus temes de forma totalment acústica i sense  cap amplificació
Ara Balears
25/04/2019
2 min

PalmaSalvatge Cor actuarà aquest dijous a l'Observatori d'Es Baluard en el marc del cicle de 'cançons despullades' ('NuSongs') del Museu. La banda fa pop 'post-Bowie', 'punkibossanova', bolero 'postgrunge' i 'post-post-it a la gelera'. Amb aquestes etiquetes s'autodefineixen per evidenciar que fugen de qualsevol gènere tancat.

Fundada a final del 2013 per Llorenç Romera Pericàs (guitarra, veu), sota el lema 'pop de dormitori i paraula viva', completen la formació Gabriel Abrines a la guitarra, Ferran Bellver a la bateria i Leonardo Prieto al baix. Amb una cama a la poesia impresa i l’altra al carrer, l’ideari i les cançons de Salvatge Cor cerquen el seu què en la immediatesa entre músics i públic, i en l’exploració de temes com la identitat, l’alteritat i la intertextualitat entre les diferents arts. Segons Tomeu Canyelles (40putes), barregen “d’una manera molt personal influències musicals i literàries que van de Television als Libertines i de Rimbaud a Emily Dickinson”.

La banda va participar en el Summer Pie Festival 2016 i a les Festes Demoscòpiques de la revista 'MondoSonoro', han compartit escenari amb Mishima i El Petit de Cal Eril, i van ser guanyadors del Certamen Art Jove de Música Contemporània 2016, acompanyats a la final per Lili's House i Da Souza. La seva discografia l’enceta 'U' (Runaway Records, 2015), el seu primer treball discogràfic, gravat, mesclat i masteritzat per David Pringuer a Sa Moana Studio, Sóller, durant la Pasqua de 2015. Tres anys després, l''abril de l'any passat, van editar el seu primer llarg, titulat 'Hi ha gent que entra dins la teva ànima i ja no en sortirà mai més' (DiscMedi, 2018).

'NuSongs' és un cicle de cançó d’autor que té lloc a l’Observatori d'Es Baluard durant els mesos d’abril i maig. Els concerts es complementen amb una adequació de l’espai que permet als visitants del museu assaborir l’essència de la cançó a través de vídeo i música. El cicle de recitals té com a intenció divulgar els nous valors de la cançó de Mallorca en diversos àmbits dins els estils que habitualment promociona Pecan Pie (folk, rock, pop). Els artistes convidats interpreten els seus temes d'una manera totalment acústica i sense la intervenció de cap amplificació. Els concerts son gratuïts amb aforament limitat.

stats