Les propostes culturals per no avorrir-se: visites teatralitzades, música a l'Escala i cine a Escaladei

Aquest divendres comença el festival Mas i Mas carregat de propostes musicals

Racó dels Artesans: la fira de les fibres vegetals  44è Aplec Sardanista 
 De la Ribera d’Ebre Capvespres a la Cartoixa d’Escaladei 4a Edició de les Barraques 
 Del Mamut de la Canonja ‘Banyoles a la llum dels Jocs Olímpics del 92’ Jazz, flamenc, ‘techno’...
 Al festival Mas i Mas 4a Universitat Nova Història a Montblanc
Ara
04/08/2017
5 min

Capvespres a la Cartoixa d’Escaladei

La Morera de Montsant (Tarragona). 4, 18 i 25 d'agost

El capvespre és una ocasió ideal per descobrir la Cartoixa d’Escaladei. El cicle d’activitats culturals programades s’inicia avui amb una passejada nocturna que rep el nom d’ Escaladei. La vida cartoixana, a càrrec d’Ezequiel Gorg. La visita permetrà conèixer com va ser Escaladei en el passat i la vida quotidiana dels religiosos que el van habitar al llarg dels segles. L’orde cartoixà es distingeix per ser a la vegada eremític i cenobític, és a dir, que els monjos viuen la soledat del desert en comunitat. Un contrasentit només aparent com es mostrarà a la visita resseguint primer l’àmbit eremític i després el cenobític, sectors que es complementen. La següent proposta, el 18 d’agost, és el cinefòrum amb la projecció de Bab’Aziz. El príncep que contemplava la seva ànima, una pel·lícula del tunisià Nacer Khemir sobre l’espiritualitat sufí. L’última activitat programada es farà el 25 d’agost i serà el concert La truita de Schubert a càrrec del grup ReBLa’T, que ens acostarà, durant aquesta vesprada, la música magistral de Schubert, feta per gaudir.

Racó dels Artesans: la fira de les fibres vegetals

Mas de Barberans (Montsià). 5 i 6 d'agost

Aquest cap de setmana Mas de Barberans (Montsià) acull el Racó dels Artesans, la fira de les fibres vegetals. Es tracta d’un aparador d’artesans i artesanes, provinents de diferents llocs d’Europa, que treballen fibres vegetals. A més de les parades, també hi haurà demostracions artesanals, tallers de fibres per a infants i adults, visites guiades al Museu de la Pauma i a les parades amb la col·laboració d’experts, exposicions i activitats musicals i gastronòmiques a l’aire lliure.

Racó dels Artesans: la fira de les fibres vegetals

44è Aplec Sardanista de la Ribera d’Ebre

Móra d'Ebre. 5 d'agost

Aquest dissabte se celebra el 44è Aplec Sardanista de la Ribera d’Ebre, que tindrà lloc a la plaça de Baix de Móra d’Ebre de 19 a 22 h, en el marc de la festa major de la localitat. L’acte comptarà amb l’actuació de la Cobla La Principal de Tarragona i Vents de Riella i el concurs de colles improvisades. També s’habilitaran taules i cadires per sopar.

Jazz, flamenc, ‘techno’... Al festival Mas i Mas

Barcelona. Fins a l'1 de setembre

El 15è San Miguel Mas i Mas Festival presenta un extens programa de concerts per a les nits d’estiu repartits per diversos espais de Barcelona: jazz al Jamboree, techno al Moog, flamenc als Tarantos i altres propostes musicals al Palau de la Música, al Teatre Grec i al Born Centre Cultural. Entre la programació d’aquest cap de setmana, destaca el concert de flamenc i jazz de Chano Domínguez & Mariola Membrives (avui, Teatre Grec) i l’actuació del jove pianista xinès Yutong Sun (avui, Palau de la Música).

El jove pianista xinès Yutong Sun

4a edició de les Barraques del Mamut de la Canonja

La Canonja. 5 i 6 d'agost

La 4a edició de les Barraques del Mamut de la Canonja, que té lloc aquest cap de setmana, compta amb un ampli cartell de grups musicals. Aquest vespre destaca l’actuació de l’Orquestra Mitjanit, que, amb les seves versions de ska i rock, no ha fallat en cap de les edicions d’aquesta festa. La nit de dissabte els assistents podran ballar al ritme del rap alternatiu de LDS (Lágrimas de Sangre), que beu d’estils més enllà del hip-hop, com ara del rock o el reggae.

‘Banyoles a la llum dels Jocs Olímpics del 92’

Banyoles. Fins al 30 de setembre

La ciutat de Banyoles acull l’exposició 'Banyoles a la llum dels Jocs Olímpics del 92', en commemoració dels 25 anys dels Jocs Olímpics de Barcelona. Banyoles va ser una de les subseus dels Jocs, ja que va acollir les proves de rem a l’estany. Durant aquesta etapa, la ciutat i la comarca van viure una transformació urbanística i de comunicacions de gran transcendència i que encara perdura. Per exemple, es va construir l’autovia que connecta Girona i Banyoles i que alhora s’interconnecta amb l’autopista de Barcelona. Tot i així, l’exposició tampoc oblida la complexitat social que van provocar les proves. La mostra es podrà visitar gratuïtament fins al dissabte 30 de setembre a l’Espai Eart Art, situat a la plaça Major.

'Banyoles a la llum dels Jocs Olímpics del 92'

La Ribera 1700. Visita geolocalitzada (Itinerari nocturn)

El Born Centre de Cultura i Memòria. Fins el 25 d'agost

Les restes arqueològiques conservades al Born tenen continuïtat a tot el barri de la Ribera. De fet, alguns dels carrers i edificis que encara avui contemplem in situ a l’entorn de Santa Maria del Mar, el Fossar de les Moreres o la plaça Palau en són coetanis. Aquest itinerari ofereix un passeig virtual gràcies a la geolocalització. Tot caminant pels carrers actuals, veureu en 3D el barri i els edificis més singulars que el caracteritzaven, alguns ja desapareguts i d’altres alterats pel pas del temps. La tecnologia us permetrà recuperar perspectives de la ciutat mai vistes i us proporcionarà una nova percepció de la notorietat d’una àrea urbana de la qual en queda ben poc en la memòria col·lectiva.

Itinerari al Born

Festival de Música i Art a la Mediterrània Portalblau

L'Escala. Fins al 6 d'agost

EL festival d’estiu de l’Escala ofereix experiències musicals i d’altres disciplines artístiques, d'aquí i de tot el món. Música, dansa, circ o reflexió formen part de la programació del festival que se celebra durant els mesos de juliol i d’agost en escenaris idílics, com l’Àgora Grega del jaciment d’Empúries o el Mar d’en Manassa. Aquest cap de setmana pugen a l'escenari Joan Dausà, Mayte Martín i Andrea Motis.

Visita teatralitzada a Ullastret

Ullastret. Dissabte 5 i 26 d'agost. A les 18,00 de la tarda

Aquest dissabte podeu conèixer Ullastret, la ciutat ibera més gran de Catalunya, de la mà d’un dels seus antics habitants: Nissunin o Basped. Passejant pel jaciment uns endinsareu en la vida quotidiana de capital de la tribu ibèrica del indigets que dominaven un ampli territori del qual n’explotaven els recursos i en gestionaven el comerç. Descobrireu com vivien, es vestien, s'alimentaven o en què creien, mentre passegem i gaudim d'un jaciment únic i d’un entorn espectacular.

stats