Música folk, ball tradicional i cercles de debat en la Setmana de Cultura Popular de Palma

L’Ajuntament ha programat diferents activitats del 3 al 9 de novembre per reivindicar diferents manifestacions artístiques de les Balears

A. T.
29/10/2019
2 min

PalmaEl regidor de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, ha presentat aquest dimarts la Setmana de Cultura Popular, que es durà a terme entre els dies 3 i 9 de novembre. La programació de l’esdeveniment es complementarà amb la programació mensual del cicle Palma Folk i tallers diversos del Teatre Mar i Terra. La protagonista d’aquestes jornades serà la música popular, tot i que també es podrà gaudir de mostres de ball i cercles de debat sobre aquesta mateixa temàtica.

“La cultura popular té una missió de transmissió de coneixement, ens uneix al passat i al futur”, ha dit Noguera, qui ha convidat tots els ciutadans a “reivindicar la cultura com a eix de Palma, especialment ara que es pateixen atacs de centralització”. La intenció del regidor és que Ciutat compleixi amb la seva funció de “capital mediterrània” en aquest sentit.

Juntament amb la transmissió d’obres populars com les de Pep Rotger i Pep Toni Rubio, els Xeremiers de la Calatrava, les quals seran revisades, aquestes jornades pretenen obrir un espai de debat sobre l'evolució de la música popular local. Així, s’han programat per a dimecres 6 i dijous 7 diversos debats a Can Balaguer i al Teatre Municipal Mar i Terra.

D’altra banda, la Setmana de Cultura popular vol compartir idees i projectes amb iniciatives que posen en valor la cultura popular a altres territoris, com la Fira Mediterrània de Manresa o l’espai de creació Le Silo (Occitània). L’Ajuntament té en marxa un projecte amb ambdues entitats, La Passarel·la, que pretén acostar la creació local en música tradicional als tres territoris.

La Setmana de la Cultura Popular s’inaugurarà diumenge 3, amb una mostra de ball eivissenc i mallorquí, i continuarà dimarts 5 amb la presentació i projecció del documental ‘Folk! Una mirada a la música tradicional’. Dijous 7 el Teatre Mar i Terra acollirà el concert de Chekidhy, un projecte que explora i fusiona la música d’arrel turca amb la música tradicional occitana i l’electrònica.

L’acte de reconeixement als Xeremiers de la Calatrava serà el 8 de novembre a les 20.15 h al Teatre Municipal Xesc Forteza. Una acte que clourà amb el concert del músic belga Jean-Pierre van Hees, un dels millors cornamusistes actuals, que actuarà acompanyat de Hilke Bauweraerts.

Les jornades acabaran dissabte 9 de novembre amb una conferència a càrrec de Jean-Pierre van Hees sobre la conramusa barroca. Per acabar, es farà una festa amb la participació especial de La Musgaña, un dels grups de folk amb més prestigi de Castella i Lleó. A més, hi haurà servei de bar i foodtrucks.

stats