La Setmana del Llibre en Català tanca amb més vendes i públic

El gremi ha assegurat que les activitats han tingut una acceptació "molt important", especialment dissabte i diumenge

Imatge de la Setmana del Llibre en Català a l'Aljub d'Es Baluard
Ara Balears
18/11/2019
2 min

PalmaLa Setmana del Llibre en Català ha tancat amb un augment generalitzat de vendes i afluència de públic, segons ha informat el Gremi de Llibreters de Mallorca en un comunicat. El fet d'estar a l'Aljub d'Es Baluard els ha resguardat de la pluja i els ha permès desenvolupar amb normalitat les activitats: presentacions de llibres, 'cafè-conversa', xerrades, espai familiar, taules rodones i lectures dramatitzades, entre d'altres.

El Gremi assegura que les propostes han tingut "una acceptació molt important", especialment dissabte i diumenge. Maria Barceló, presidenta del Gremi, ha explicat que “la Setmana ha fomentat la trobada entre lectors, llibreries, autors i editorials que editen en català", i ha afegit que l'esdeveniment ha estat "una oportunitat per trobar novetats, per recuperar antics fons editorials i alhora gaudir de lectures en veu alta amb reconeguts autors, actors i periodistes".

Els llibres més venuts

Com a novetat d'enguany, cada llibreria ha gestionat les seves pròpies vendes, per la qual cosa és difícil de quantificar els nombres poques hores després del tancament de la Setmana. Tot i així, el Gremi ha informat que entre els més venuts hi ha hagut: 'Hereus de la penombra', de Josep Manuel Vidal-Illanes; 'Pere Calders. Sobre el feixisme, l'exili i la censura', a cura de Diana Coromines, neta de Pere Calders; 'Un altre dia antic', de Sebastià Bennassar; 'Homenatge als caiguts', d'Albert Sánchez Piñol; 'Les hores seques', d'Aina Gomis, premi art jove de narrativa; 'On és l'Estel·la?', de Toni Galmés; 'Lítica', de Lucia Pietrelli; 'Mentires consentides', de Michael Hjorth Hans Rosenfeldt; i 'La mà esquerra de la foscor', d'Úrsula K. Le Guin

Pel que fa la literatura infantil i juvenil, els llibreters han destacat les vendes de 'Contes de bona nit, nenes rebels 2', de Francesa Cavallo i Elena Favilli, i 'La filla de Vercingetòrix', de René Goscinny.

stats