MajorDocs
Cultura 28/09/2024

Arriba la sisena edició de MajorDocs, festival de cinema documental de Mallorca

El festival incorpora enguany una nova secció de curtmetratges balears

ARA Balears
2 min
Cartell de la sisena edició de MajorDocs

PalmaEl pròxim dimarts 1 d’octubre començarà la sisena edició de MajorDocs, festival de cinema documental de Mallorca, centrat en aquesta ocasió en la relació entre els que filmen i els que són filmats. A més, el festival enguany estrena una nova secció oficial, dedicada als curtmetratges balears. Els pròxims dimecres, dijous i divendres es podrà gaudir de projeccions gratuïtes dels 9 curtmetratges que conformen aquesta nova secció, en passis que tendran lloc a partir de les 16:30 h a CineCiutat. En ells es pot gaudir no només del talent dels joves cineastes illencs sinó també de la diversitat tant formal com de contingut de les seves propostes. 

Per altra banda, la secció oficial de llargmetratges la conformen vuit pel·lícules provinents d’arreu del món: Bye Bye Tiberias, Kix, Malqueridas, La hojarasca, Salvaxe, salvaxe, Objeto de estudio, Ote-toi de mon soleil i La laguna del soldado. En paraules del director del festival, Miguel Eek, “de la mà de vuit cineastes, anirem a la recerca d’una excèntrica superraça al Pol Nord; sondarem la memòria colonial en la llacuna d’un soldat; presenciarem com tres germanes es reparteixen terres heretades a les faldes d’un volcà en erupció; tornarem a Palestina amb una actriu que en va fugir fa trenta anys per perseguir els seus somnis a Europa; rastrejarem i serem rastrejats per llops ibèrics; posarem ordre a la casa d’un senyor encantador que acumula tota mena de trastos; serem testimonis de dotze anys de problemes d’un nen que es fa adolescent als carrers de Budapest i viurem la captivitat i l’enyor de les mares d’una presó de Xile”. 

Les vuit pel·lícules seran projectades a CineCiutat en diferents passis que tindran lloc entre dimecres i dissabte entre les 18 h i les 20 h, i aniran acompanyades de col·loquis i trobades amb els seus responsables a l’espai MajorDocs, situat també a l’Escorxador. Les entrades i abonaments es poden aconseguir a la web de MajorDocs

Pel que fa a l’acte inaugural, tindrà lloc dimarts 1 d’octubre a l’Estudi General Lul·lià i començarà amb la projecció de , pel·lícula per la qual el cineasta Nicolas Philibert va rebre l’Os d’Or a Berlín fa poc més d’un any. Philibert és, de fet, el convidat d’honor de l’edició d’enguany i serà el responsable d’una de les classes magistrals que s’han organitzat en el marc d’aquesta sisena edició de MajorDocs, on també participaran el fotògraf Mauro Herce, que va recollir el premi Goya per la direcció de fotografia d’, o la pensadora Marta Azparren. A més de les sessions professionals, el festival compta amb diferents programes que tenen per objectiu arribar a tota mena de públic, com la iniciativa pionera Educa, que acosta alguns documentals de la secció oficial als estudiants de diversos centres de Mallorca. 

stats