“En aquesta societat, tenir un ca és un avantatge i tenir un fill, un problema”
Soma (Marc Peris) acaba de publicar 'Pinta murs', un llibre perquè els infants també puguin intervenir les parets i expressar la seva creativitat
PalmaMurs amb mans, somriures, arbres, pastissos... Soma (Marc Peris) acaba de publicar Pinta murs, un llibre perquè els infants també puguin intervenir les parets i expressar la seva creativitat. El llibre neix de l’experiència amb els seus fills: “Sempre que faig esbossos em demanen de pintar-hi dins. I amb aquest llibre poden pintar parets igual que el papà”, explica Soma, que presentarà Pinta murs dimarts 14 de juliol al pati de la Misericòrdia, en un acte organitzat per la llibreria Rata Corner.
A totes les làmines hi ha murs reals i imaginaris, i un dels objectius és que es pugui parlar amb els nins de les fronteres, perquè “la literatura infantil sol jugar a l’evasió amb la fantasia, però jo crec que també des de la imaginació es pot veure el món en què vivim”, diu l’artista. “Que vegin que no és perfecte i que el podem transformar”, afegeix.
El confinament
Tot i que Soma ja va començar l’obra abans d’arribar la pandèmia, una bona part del temps de creació l’ha tret durant el confinament. Aquesta experiència també s’ha colat en el llibre. “Hi està molt relacionat perquè, tancats a casa, hem pogut entendre més les persones migrants. Experimentar la sensació de persones que viuen atrapades en països i fronteres”, reflexiona Soma.
Alguns dels murs fan referència a ponts aparents, que són les xarxes socials, però que al final esdevenen parets perquè “ fan que no ens comuniquem de manera oberta”. Altres murs són la intolerància, l’odi, les imposicions a la identitat pròpia, etc.
Marc ha viscut el confinament amb els seus fills i, per a ell, s’ha evidenciat com “tot està muntat d’esquena als infants”. “Molt abans varen deixar sortir els cans, perquè vivim en una societat en què tenir un ca és un avantatge i tenir fills és un problema”, tanca.