Teatre Principal
Cultura 16/07/2024

Victoria Luengo, José Sacristán i Jordi Boixaderas actuaran a la temporada del teatre Principal de Palma

'Prima facie', 'La colección' o 'Casa Calores' formen part de les propostes de l'espai escènic de Palma

ARA Balears
2 min
Victoria Luengo protagonitza "Prima facie"

PalmaEl Patronat de la Fundació Teatre Principal de Palma ha aprovat, avui dimarts, l'avançament de la programació de la temporada 2024-2025, que oferirà espectacles de José Sacristan, Victoria Luengo o Jordi Boixaderas, entre d'altres. Destaca per "tenir una oferta variada d'espectacles i per la qualitat de les propostes i companyies convidades", segons el director del teatre Principal de Palma, Miquel Martorell.

El director ha destacat el manteniment dels abonaments i descomptes ja vigents i la creació d'un de nou, el "familiar/intergeneracional", que incentiva l'assistència a l'espai escènic de joves i majors amb un 25% de descompte. Martorell també ha ressaltat que es farà una "remodelació de la Sala Petita per convertir-la en un espai més polivalent on acollir noves activitats".

La temporada 2024-2025 del teatre Principal començarà amb Le congrès ne marche pas (20 de setembre), de la companyia La Calòrica, i continuarà amb tot un clàssic de Tennesse Williams, El zoo de vidre (27 de setembre). També hi actuaran grans actors com Llum Barrera, amb La paella dels dijous (15 de desembre) i José Sacristán i Ana Marzoa, amb La colección (23 i 24 de novembre). Com a actors catalans, Jordi Boixaderas i Rosa Renom seran els protagonistes de la gran comèdia Casa Calores (30 de novembre) i la mallorquina Victoria Luengo protagonitzarà el monòleg Prima facie (7 de desembre).

'Turandot' i Chano Domínguez

Pel que fa a la Temporada d'Òpera, es representarà el Turandot (23, 25 i 27 d'octubre) de Puccini, espectacle que també tindrà una versió per a tota la família amb ¡Un, dos, tres ... Turandot! (24 i 26 d'octubre). Després, serà el torn de Dido and Aeneas, de Henry Purcell, els dies 12, 14 i 16 de febrer; i el concert de Pasqua (12 d'abril) per Setmana Santa. Finalment, Don Pasquale (18, 20 i 22 de juny), de Gaetano Donizetti, tancarà la temporada.

En música, hi participarà Chano Domínguez (3 de novembre) amb Martirio i altres convidats dins el festival Jazz Voyeur Festival, mentre que la Filharmònica de Porreres i els Blavets de Lluc oferiran un concert per Santa Cecília (22 de novembre). I per als més petits de la casa, el Principal oferirà actuacions de teatre i dansa com La gata que quería cambiar la historia (28 de setembre), de Thomas NoonDance, o Va de Bach (9 de novembre).

stats